More


  Filmul “Carol”, cu Cate Blanchett şi Rooney Mara, din 4 martie, în cinematografele din România – VIDEO

  =

  Filmul “Carol”, regizat de Todd Haynes, ce prezintă povestea de dragoste sfâşietoare dintre două femei de vârste diferite şi din clase sociale distincte, în haosul perioadei de tranziţie din America anilor ’50, va avea premiera în cinematografele din România pe 4 martie.

  dd

  În regia lui Todd Haynes şi scris de Phyllis Nagy, pelicula “Carol” este o adaptare a romanului Patriciei Highsmith, “The Price of Salt (Preţul sării)”, iar în distribuţie se regăsesc actriţele Cate Blanchett şi Rooney Mara, alături de Sarah Paulson, Kyle Chandler, Jake Lacy şi Cory Michael Smith, informează distribuitorul peliculei, ProVideo România.

  Lungmetrajul “Carol” a fost nominalizat la şase premii Oscar la ceremonia din acest an a celebrelor trofee, care vor fi acordate de Academia americană de film, pe 28 februarie. Pelicula “Carol” a fost nominalizată inclusiv la categoriile cea mai bună actriţă în rol principal (Cate Blanchett), cea mai bună actriţă într-un rol secundar (Rooney Mara) şi cel mai bun scenariu adaptat (Phyllis Nagy).

  Stabilite în 1950 la New York, două femei din medii foarte diferite se regăsesc în chinurile sufleteşti ale dragostei. Întrucât normele convenţionale ale timpului sunt o provocare pentru atracţia lor de necontestat, o poveste sinceră ia naştere pentru a scoate la iveală rezistenţa inimii în faţa schimbării.

  O tânără de vreo 20 de ani, Therese Belivet (Rooney Mara), vânzătoare într-un magazin din Manhattan, visează la o viaţă mai împlinită când, în viaţa ei, apare Carol (Cate Blanchett), o femeie atrăgătoare prinsă într-un mariaj fără dragoste, de convenienţă. Între ele se produce o legătură imediată, ca o scânteie, ceea ce face ca inocenţa primei lor întâlniri să se stingă şi legătura lor să se adâncească.

  Lungmetrajul descrie perioada de tranziţie a anilor 1950, de după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial. America este marcată de sentimente paradoxale de paranoia şi optimism. Pe măsură ce anii postbelici vesteau prin multe voci schimbarea, autoarea de romane poliţiste, în vârstă de 28 de ani, Patricia Highsmith, scria cel de-al doilea roman al său, “The Price of Salt (Preţul sării)”, despre atracţia neverosimilă şi relaţia de dragoste dintre două femei din New York – Therese Belivet şi Carol Aird. Candoarea sexuală explorată în romanul lui Highsmith, publicat în 1952, a făcut din această carte una dintre piesele inspiraţionale ale literaturii publicate la acea epocă.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img