More


  Finala Eurovision, la doi paşi de Satu Mare

  - Advertisement -

  eurovision

  Organizatorii Selecţiei Naţionale Eurovision 2016 a o săptămână plină. Conform calendarului competiţional, la sediul Televiziunii Naţionale Române (TVR) au fost verificate şi numărate dosarele de înscriere pentru concurs, peste 90 de piese fiind înscrise pentru selecţia naţională, a informat un reprezentat al televiziunii. Vedete autohtone, dar şi mulţi compozitori străini – suedezi, germani, britanici, americani, spanioli, italieni, polonezi – speră să reprezinte România la concursul de la Stockholm, din luna mai. La fel ca anul trecut, participanţii ale căror dosare de înscriere nu îndeplinesc toate condiţiile impuse de Regulament mai au la dispoziţie 24 de ore pentru a-şi completa documentele. Perioada de înscrieri pentru etapa naţională a concursului s-a încheiat pe 7 februarie, la ora 20.00, pentru înscrierile expediate în plicuri şi la ora 00.00, pentru cele trimise prin e-mail. “Sunt extrem de încântată să constat că din ce în ce mai mulţi tineri talentaţi sunt interesaţi de Eurovision. Tineri, dar nu începători, cunoscuţi şi iubiţi de publicul larg, ei au trimis la TVR piesele lor cele mai bune, începând din septembrie 2015. Sunt primii care demonstrează că Eurovisionul este nu doar cel mai mare festival muzical european, dar şi unul la care fiecare artist aspiră să participe – şi că TVR este instituţia care le poate oferi această oportunitate”, a declarat Iuliana Marciuc, şefa delegaţiei României şi producătorul selecţiei naţionale. “Le mulţumim pentru încredere celor care s-au înscris în cursa pentru Stockholm”, a adăugat şefa proiectului Eurovision Romania din acest an.

  Doar 12 în semifinală
  Următoarea etapă este preselecţia pieselor înscrise pentru selecţia naţională, când toate piesele admise în concurs (conform Regulamentului) vor fi ascultate de un juriu de specialitate. În urma audiţiilor, juriul va alege 12 piese care vor concura în semifinala selecţiei naţionale Eurovision 2016, pe 4 martie. Duminică, 6 martie, va avea loc finala naţională. Selecţia naţională a Eurovision va avea loc, pe 4 şi 6 martie, la Sala Polivalentă din Baia Mare, fiind transmisă în direct de Televiziunea Română.
  Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, timp de 60 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img