More


  Gripa porcină induce starea de vigilenţă în judeţ

  - Advertisement -

  gripa

  După ce au fost raportate cazuri de gripă porcină în Ucraina, prefectul Eugeniu Avram a convocat ieri Grupul de suport tehnic pentru asistenţă medicală de urgenţă în caz de dezastre şi epidemii. Alarma a fost dată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare.

  Pregătiri pentru intervenţie în caz de inundaţii
  Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, a convocat ieri în şedinţă Grupul de suport tehnic pentru apărarea împotriva inundaţiilor, fenomenelor meteorologice periculoase şi accidentelor la construcţiile hidrotehnice în vederea actualizării planului de măsuri conform adresei nr. 523/CPP/25.01.2016 primite de la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor.

  Reapare pericolul gripei porcine
  De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, de la ora 12.00, s-a convocat Grupul de suport tehnic pentru asistenţă medicală de urgenţă în caz de dezastre şi epidemii ca urmare a înştiinţării Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare de către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, cu privire la apariţia epidemiei cu virusul AH1N1 (gripa porcină) pe teritoriul Ucrainei. Prefectul dr. Eugeniu Avram a cerut membrilor acestui grup de suport tehnic elaborarea unui plan de măsuri ce urmează a fi prezentat şi supus adoptării în cadrul şedinţei Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

  În urma acestor dezbateri s-a stabilit convocarea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în vederea prezentării şi adoptării planurilor de măsuri actualizate pentru anul în curs a celor două grupuri de suport tehnic. Prefectul dr. Eugeniu Avram a cerut reprezentanţilor instituţiilor cu atribuţii în domeniul epidemiologic, responsabilitate, vigilenţă şi profesionalism pentru a preveni apariţia unor astfel de cazuri în judeţul nostru.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img