More

    Infrastructura îmbătrânită, printre vulnerabilităţile majore în faţa atacurilor cibernetice

    Infrastructura îmbătrânită şi structura organizaţională învechită sunt cele mai mari vulnerabilităţi ale companiilor în faţa atacurilor cibernetice, potrivit raportului Cisco de securitate, ajuns la cea de-a noua ediţie. Potrivit cercetărilor, la nivel global, doar 45% dintre managerii care se ocupă de securitatea informatică a companiilor au încredere în soluţiile de securitate IT pe care le folosesc. Totodată, atacurile cibernetice actuale sunt tot mai sofisticate, mai îndrăzneţe şi se desfăşoară pe o perioadă mai mare de timp.

    Infrastructura îmbătrânită şi structura organizaţională învechită sunt cauzele care expun cel mai mult companiile şi le fac vulnerabile în faţa atacatorilor, iar aceste lucruri împiedică organizaţiile să detecteze atacurile la timp, să le diminueze impactul şi să se refacă în urma lor. Raportul pe teme de securitate (Security Capabilities Benchmark Study) a fost făcut pe 2.400 de companii, din 12 ţări. Scopul lui a fost determinarea gradului de pregătire al companiilor în faţa acestor tipuri de atacuri.

    Raportul subliniază provocările pe care le întâmpină companiile din cauza succeselor în creştere şi a resurselor tot mai mari pe care le folosesc atacatorii. Hackerii adesea utilizează surse legitime pentru a lansa campanii pentru câştiguri imediate. În plus, atacurile de tip ransomware, le aduc hacker-ilor foarte uşor venituri semnificative. Potrivit calculelor Cisco, doar o singură campanie de atac de tip ransomware generează venituri de 34 de milioane de dolari anual.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE