More


  Investiţiile, în topul priorităţilor la Ardud

  - Advertisement -

  ardud

  Cu un buget aproximativ egal cu cel de anul trecut, orașul Ardud are de implementat în 2016 mai multe proiecte edilitare, iar autoritățile își propun să atragă fonduri europene pentru câteva investiții de amploare care ar putea transforma orașul. Aproape 11 milioane de lei are la dispoziție orașul Ardud pentru asigurarea funcționării și pentru derularea proiectelor de investiții.

  Mai mulţi bani decât anul trecut
  Banii sunt puțin mai mulți decât anul trecut, dar primarul nu se bazează doar pe fondurile proprii și pe sumele venite de la guvern ci vrea să atragă finanțare și din partea Uniunii Europene. “ Bugetul aprobat în Consiliul Local, pe 2016 este de 10 milioane 925 mii de lei. Este cam la nivelul celui de anul trecut. Dar sigur, în funcție de proiectele pe care le avem și de finanțarea pe care o vom obține pentru proiecte, el poate să crească.” a declarat Ovidiu Duma, primarul orașului Ardud.

  Care sunt proiectele mari
  Două proiecte mari ar urma să obțină finanțare europeană. Este vorba de o pistă de biciclete ce ar urma să aducă mai mulți turiști în zona cetății dar și de un amplu proiect pentru reabilitarea zonelor adiacente. Aici, edilul își dorește să realizeze mai multe parcuri în așa fel încât să pună în evidență cetatea medievală. “ Proiectul pentru pista de biciclete vrem să îl finanțăm prin fondurile transfrontaliere România – Ungaria așa că mai așteptăm doar deschiderea liniilor de finanțare. Pentru punerea în valoare a Cetății, vrem să realizăm mai multe parcuri, parcul Petofi, parcul Cetate împreună cu parcuri tematice pentru copii și un teatru de vară. Acestea pot obține finanțare prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest și sperăm să avem succes” a precizat primarul Ovidiu Duma.

  Staţie de epurare modernă la Ardud
  Tot în acest an se vor finaliza și lucrările la stația de epurare din Ardud și se lucrează în continuare la sistemul de canalizare din localitatea Mădăras. Proiecte și studii de fezabilitate există făcute și pentru obiective investiționale din domeniul culturii. Este vorba de reabilitarea Căminului Cultural din Gerăușa, o investiție care deja se află în derulare prin Compania Națională de Investiții iar pentru Casa de Cultură din Ardud, care ar urma să aibă 400 de locuri, au fost deja demarate procedurile de licitație. La toate astea se adaugă două blocuri de tip ANL dar și un teren multifuncțional de sport, cu nocturnă, în curtea liceului tehnologic din oraș. Șantiere vor fi deschise și pentru reabilitarea drumurilor din localitate în așa fel încât să se modernizeze și rețeaua de infrastructură rutieră. Nu s-a renunțat nici la evenimentele culturale deja consacrate. Festivalul Medieval, Festivalul Folcloric și Ziua Cetății sunt doar câteva dintre manifestările care vor avea loc în orașul Ardud și la care sunt invitați să participe atât sătmărenii cât și turiștii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img