More

  Legea defăimării – modernă şi necesară !

  psd

  Liderul deputaţilor PSD, Marian Neacşu, spune că Legea defăimării sociale este “modernă şi necesară”, iar social-democraţii nu se vor răzgândi în ceea ce o priveşte, reprosându-şi doar că nu a fost explicată suficient de bine.

  Neacşu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Bistriţa, că social-democraţii vor susţine Legea defăimării şi o vor vota cel mai probabil săptămâna viitoare.

  “O spun foarte ferm: nu, PSD nu se va răzgândi. Este o lege modernă, este prima lege de genul acesta care se scrie în lume, cred că în momentul acesta în America este în dezbatere un proiect de genul acesta. Din păcate o parte dintre elementele legii respective au fost interpretate oarecum tendenţios. Mai mult, legea a suferit faţă de forma ei iniţială o serie de modificări substanţiale (…) şi va fi probabil săptămâna viitoare votată, este o lege modernă şi necesară. Nu are nicio legătură cu cenzura. (…) Recunosc acesta este unul dintre lucrurile pe care putem să ni le reproşam – faptul că legea nu a fost explicată suficient de bine”, a spus Liderul PSD.

  Deputaţii din Comisia Juridică şi din cea pentru Drepturile Omului au adoptat marţea trecută ‘’Legea defăimării’’, iniţiată de liderul PSD, Liviu Dragnea, mărind la propunerea preşedintelui PSD cuantumul amenzilor până la 100.000 de lei pentru cei care aduc atingere imaginii unui grup sau unei comunităţi.

  Legea iniţiată de Liviu Dragnea prevede că în cadrul Consiliului Naţional pentru Combarerea Discriminării se va înfiinţa Departamentul pentru Promovarea Demnităţii Umane şi Toleranţei care va avea rol de prevenire şi sancţionare a defăimării sociale, definită ca ‘’fapta sau afirmaţia prin care o persoană este pusă în situaţie de inferioritate pe temeiul apartenenţei sale la un grup social’’.

  Deputaţii jurişti au decis ca sancţiunile aplicate de acest Departament să fie cele prevăzute în Ordonanţa Guvernului 137/2000, adoptând un amendament depus chiar de Liviu Dragnea.

  Deputaţii PNL au votat împotriva acestei legi, argumentând că reprezintă ‘’un pumn în gură dat ziariştilor din România’’.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE