More

  Octavian Petric, desemnat preşedinte interimar al PSD Satu Mare

  petric

  Deputatul Octavian Petric a fost ales vineri, la propunerea preşedintelui executiv Dorel Coica şi în prezenţa preşedintelui naţional Liviu Dragnea, preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat. Dar numai până la organizarea Conferinţei Judeţene de Alegeri a PSD. Dorel Coica a precizat că a renunţat la conducerea partidului pentru a se putea concentra pe campania electorală care urmează.

  Cu ocazia aceleiaşi întâlniri de lucru, s-a constituit un grup de lucru care va demara negocieri cu ALDE Satu Mare pentru a face front comun în campania electorală.

  Deputatul Octavian Petric a preluat vineri președinția interimară a filialei județene a Partidului Social Democrat Satu Mare. Decizia a fost anunțată în urma unei ședințe care a avut loc vineri seară, ca urmare a vizitei la Satu Mare a președintelui naţional al PSD, Liviu Dragnea. Octavian Petric este activ în politică din 1996. În perioada 2000-2005 a îndeplinit funcția de trezorier în cadrul Organizației Județene a PSD Satu Mare, iar din 2010 până vineri (19 februarie) a fost vicepreședintele filialei județene a Partidului Social Democrat. În perioada 2000-2012, Octavian Petric a fost consilier județean, iar între 2008 și 2012, liderul grupului PSD din cadrul Consiliului Judeţean. În 2012 a fost ales deputat în Colegiul uninominal nr. 3 și face parte din Comisia pentru buget, finanțe și bănci din cadrul Camerei Deputaților. De asemenea, Petric este membru în cadrul Grupurilor parlamentare de prietenie cu Republica Coreea și Republica Populară Chineză. Totodată, deputatul social-democrat este membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului.

  Noul preşedinte interimar al PSD nu a făcut încă declaraţii oficiale, dar va susţine azi o conferinţă de presă la sediul Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social Democrat.

  Bogdan Tulbure

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE