More
  spot_img

  OSCAR 2016 ”The Revenant” şi “Mad Max: Fury Road” marile favorite

  - Advertisement -

  oscar2016

  Lungmetrajele “The Revenant”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, şi “Mad Max: Fury Road”, de George Miller, au primit cele mai multe nominalizări – 12, respectiv 10 -, inclusiv la categoria “cel mai bun film”, şi sunt marile favorite la cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar, informează bbc.com.

  Pe locul al treilea în topul peliculelor care au obţinut în acest an cele mai multe nominalizări la Oscar se află lungmetrajul “The Martian”, de Ridley Scott, care va concura la şapte categorii de premii.

  Filmele “Carol”, de Todd Haynes, şi “Spotlight”, de Tom McCarthy, au primit fiecare şase nominalizări.

  Academia de film americană a decis ca în acest an să nominalizeze opt lungmetraje la categoria cel mai bun film.

  Totodată, lungmetrajul maghiar “Son of Saul”, în regia lui László Nemes şi cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a fost nominalizat la categoria cel mai bun film într-o limbă străină.

  Nominalizările pentru cea de-a 88-a ediţie a premiilor Oscar au fost anunţate joi, într-o conferinţă de presă, organizată la Samuel Goldwyn Theater din Los Angeles. Conferinţa a fost difuzată în direct pe site-ul Academiei de film americane, instituţia care decernează premiile Oscar.

  Nominalizările au fost anunţate, live, în două părţi. Regizorii Guillermo del Toro şi Ang Lee au anunţat primul grup de nominalizări din totalul de 24 de categorii, iar actorul John Krasinski şi Cheryl Boone Isaacs, preşedintele Academiei de film americane, au anunţat al doilea set de nominalizări.

  oscars

  La sfârşitul lunii noiembrie, premiile Oscar onorifice au fost acordate regizorului Spike Lee şi actriţelor Gena Rowlands şi Debbie Reynolds.

  Cea de-a 88-a gală de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 28 februarie, la Los Angeles.

  Sosirea vedetelor pe covorul roşu, predicţiile specialiştilor şi gala prezentată de Chris Rock vor fi difuzate, în direct, pe Digi 24 şi Digi Film, de la ora 01:20 şi până în jurul orei 06.00, ora României. Oana Zamfir şi invitaţii ei vor comenta cele mai importante momente ale serii, din studioul Digi 24.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  panouri fotovoltaice satu mare