More


  Parlamentul a scăzut foarte mult în ochii electoratului

  =

  ani

  Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, răspunzând unei întrebări referitoare la votul dat în cazul lui Mădălin Voicu şi al lui Nicolae Păun, că Parlamentul “a scăzut foarte mult în ochii electoratului”.

  Întrebat, la o conferinţă de presă, de corespondentul MEDIAFAX, cum comentează votul dat de deputaţi în cazul lui Mădălin Voicu şi al lui Nicolae Păun, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns că a fost mereu în favoarea ridicării imunităţii, însă în acest moment Parlamentul “a scăzut foarte mult în ochii electoratului”, transmite corespondentul MEDIAFAX. “Ştiţi foarte bine cum am votat eu întotdeauna, e foarte deschis, aţi văzut votul meu, întotdeauna a fost pentru ridicarea imunităţii şi pentru reţinere şi arestare. În acest moment, opinia publică din România – 8 din 10 români – au impresia că această chestiune stabilită prin Constituţie interferează în actul de justiţie. (…) Preocuparea mea este să consolidez această instituţie care a scăzut foarte mult în ochii electoratului român -Parlamentul – care este fundamentul oricărei democraţii. Şi pentru mine asta a fost ţinta: să o reformăm, să o modernizăm, să fie transparentă, să aibă acţiuni care să fie predictibile”, a spus Zgonea.

  Pe de altă parte, preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat că ar fi de acord cu o modificare a Constituţiei în sensul ridicării, chiar şi temporare, a imunităţii parlamentarilor, ceea ce ar genera “o schimbare de conştiinţă” a acestora în timpul mandatului. “Niciun preşedinte al Camerei Deputaţilor nu poate cere imperativ unul parlamentar să voteze în favoarea unei legi sau împotriva unei legi, în favoarea unui proiect de hotărâre sau împotriva lui. (…) La o anumită modificare a Constituţiei, deşi poate nu sunt în asentimentul colegilor mei, chiar şi de partid, o eliminare chiar şi temporară a imunităţii parlamentarilor ar genera o schimbare de conştiinţă în atitudinea pe care o ai în timpul mandatului”, a afirmat Zgonea. Valeriu Zgonea s-a aflat, alături de Marian Neacşu, la Timişoara, unde s-au întâlnit cu lideri PSD din patru judeţe din vestul ţării pentru pregătirea campaniei pentru alegerile locale din iunie.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img