More


  Pericol real de revărsare a apelor

  =

  pericol-de-inundatii

  Din cauza precipitaţiilor din ultima vreme, canalele de desecare ale Agenţiei Naţionale de Îmbunătăţiri Funciare (ANIF) – filiala Satu Mare – s-au umplut, existând pericolul iminent de revărsare a apei. Pentru a preîntâmpina un astfel de scenariu, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat o hotărâre prin care la nevoie şi în caz de necesitate se pornesc staţiile de pompare şi de desecare de la Moftin, Berveni, Domăneşti, Căpleni, Moftin, Terebeşti, Ghilvaci, Bercu, Botiz, Mesteacăn, Porumbeşti, Drăguşeni, Micula, Cer, Gherţa şi Turulung.

  CJSU s-a reunit de urgenţă
  În sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ a avut loc vineri, de la ora 09.00, şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Satu Mare. În cadrul acestei şedinţe s-a reactualizat componenţa CJSU Satu Mare şi a grupurilor de suport tehnic pentru managementul situaţiilor de urgenţă, pe tipuri de risc, respectiv s-au stabilit măsurile cu caracter organizatoric pentru comitetele locale pentru situaţii de urgenţă privind intervenţia în situaţia producerii unor inundaţii în lunile februarie, martie şi aprilie.

  Staţiile de pompare ale ANIF, pregătite
  Motivul principal al convocării şedinţei extraordinare a fost adoptarea Hotărârii Nr. 2 din 26.02.2016 privind înlăturarea efectelor produse de revărsări din ape interne cu staţiile de pompare de desecare din administrarea A.N.I.F. Satu Mare. Concret, în baza acestei hotărâri, la nevoie şi în caz de necesitate se pornesc staţiile de pompare de desecare de la Moftin, Berveni, Domăneşti, Căpleni, Moftin, Terebeşti, Ghilvaci, Bercu, Botiz, Mesteacăn, Porumbeşti, Drăguşeni, Micula, Cer, Gherţa şi Turulung.

  Pericol de revărsare
  În perioada 17-24 februarie 2016, judeţul Satu Mare s-a confruntat cu precipitaţii care s-au cumulat şi au umplut reţeaua de canale de desecare din administrarea A.N.I.F. Satu Mare. Prin umplerea excesivă cu apă a reţelei de canale există pericolul iminent de revărsări ale apei peste terenurile agricole, cu producerea unor pagube semnificative culturilor agricole şi implicit afectarea unor obiective sociale. Ca urmare a acestei situații este necesară pomparea apei suplimentare în râurile adiacente.
  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img