More

  PNL nu va face alianțe electorale la Satu Mare

  pnl

  Co-președinții PNL de la nivel național, Alina Gorghiu și Vasile Blaga, au fost prezenţi ieri la Satu Mare pentru a lansa candidații formațiunii politice la primăriile din județ și la Consiliul Județean. În cadrul unei conferințe de presă desfășurată la sediul PNL, Blaga a declarat că „Satu Mare este cel mai rămas în urmă oraș din nord-vestul României”.

  Vasile Blaga a arătat că împreună cu Alina Gorghiu se află într-un tur prin țară pentru a-și lansa în precampanie candidații. Dacă miercuri, 10 februarie, s-au aflat în județul Bihor, ieri a venit rândul județului Satu Mare, iar de aici vor pleca în Cluj, unde se vor întâlni vineri, 12 februarie, cu activul PNL de acolo. “Mă bucur și eu că aici candidăm cu doi oameni tineri, dar cu experiență politică, cu experiență administrativă, și cred care vor avea succes pentru că potențial electoral de dreapta Satu Mare are și acest lucru s-a văzut la alegerile prezidențiale”, spune liderul liberal.

  Vasile Blaga a declarat că „parcă Satu Mare a fost blestemat să aibă parte doar de primari neperformanți. Este din nefericire, cel mai rămasă în urmă capitală de județ din partea asta a României. Uitați-vă cum arată un oraș mult mai mic, într-un județ mult mai mic, Zalăul, ca infrastructură, ca dezvoltare economică și cum arată Satu Mare. Pe ultimii doi primari nu i-a interesat sub nicio formă dezvoltarea orașului, sau absorbția de fonduri europene. Vin în Satu Mare de foarte mult timp. Nu mai poți circula nici pe trotuar. Ăsta este situația acestui oraș astăzi, și eu cred că sunt create premizele pentru ca în sfârșit, să demonstreze o guvernare liberală de ce este în stare”.
  Referitor la semnarea unor alianțe cu alte formațiuni politice, Alina Gorghiu spune că PNL are candidați proprii și nu va face alianțe cu nicio altă formațiune politică. „După alegeri, în consiliile locale și județene este posibil să facem alianțe, dar înainte de alegeri în niciun caz”.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE