More

  Poliţia, la vânătoare de şoferi băuţi

  alcool

  Angajaţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Satu Mare au acţionat duminică pentru prevenirea accidentelor rutiere, în general, şi, în special, pentru combaterea consumului de alcool la volan, una din cauzele generatoare de accidente. Interesant este faptul că poliţiştii au realizat că şoferii identificaţi ca fiind băuţi au fost de toate vârstele. Semn că unii nu se învaţă minte nici la vârste mai înaintate.

  Amenzi, dosare penale şi permise ridicate
  Pentru neregulile depistate în trafic poliţiştii au aplicat 119 sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de 14.435 lei. Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 13 permise de conducere, din care nu mai puţin de zece pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, în patru situaţii au fost întocmite dosare penale pentru infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

  Băuţi la volan, indiferent de vârstă
  Unul dintre şoferii identificaţi că s-a urcat beat la volan a fost Ioan C., de 53 ani, din Satu Mare, care circula pe Podul Decebal din municipiul Satu Mare, având o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Şi în oraşul Livada a fost depistat un conducător auto la volanul unui autoturism deşi se afla sub influenţa alcoolului. Etilotestul a arătat în cazul lui Vasile C., de 24 ani, din Satu Mare, o concentratie de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.

  Pe strada Iuliu Maniu din municipiul Satu Mare a fost depistat Ciprian M., de 35 de ani, din Satu Mare, care a condus un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0,91 mg/litru alcool pur în aerul expirat. În toate cele trei cazuri s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

  Dosar penal pentru refuz de recoltare
  În acelaşi context a fost oprit pentru control pe strada Mircea cel Bătrân şi Ionel L., de 31 de ani, din Satu Mare, care a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice, motiv pentru care i-a fost întocmit dosar penal conform articolului 337 din codul penal, care sancţionează refuzul unui conducător de vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.
  Bogdan Tulbure

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE