More


  Poliţiştii locali lucrează mai mult şi mai eficient

  =

  local

  Conducerea Poliţiei Locale şi-a prezentat ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, bilanţul de activitate pentru anul trecut. Potrivit datelor făcute publice, activitatea Poliţiei Locale a înregistrat o creştere atât din punct de vedere calitativ cât şi cantitativ.

  Poliţiştii locali au fost angrenaţi în diverse acţiuni, în urma cărora au fost aplicate 10.482 sancţiuni contravenţionale, din care 4.268 au fost cu avertisment şi 6.214 cu amendă, în valoare de 1.784.599 lei. Concret, au fost acordate în cursul anului 2015 cu 1.190 sancţiuni mai multe faţă de 2014. Comparativ cu anul precedent se observă o creştere a numărului de sancţiuni contravenţionale aplicate cu 12,80%. De asemenea, s-au desfăşurat 923 acţiuni proprii în creştere cu 25,92% faţă de anul 2014. “Pe linie de circulaţie rutieră s-au luat măsuri pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor auto care au oprit sau staţionat în locuri nepermise cum ar fi: în raza de acţiune a indicatorului Oprirea interzisă, spaţii verzi, staţii taxi, alte locuri decât cele special amenajate şi semnalizate corespunzător, a celor care nu au respectat semnificaţia indicatorului Accesul interzis sau au depăşit masa maximă autorizată pe anumite sectoare de drum. De asemenea, s-au luat măsuri pentru identificarea şi sancţionarea pietonilor, bicicliştilor, căruţaşilor, etc. care nu au respectat regulile de circulaţie pe drumurile publice.

  Pentru faptele menţionate mai sus au fost aplicate 6.905 sancţiuni contravenţionale (cu 519 mai multe faţă de 2014), din care 2.880 au fost cu avertisment şi 4.025 cu amendă, în valoare de 1.338.257 lei”, se arată în sursa citată.

  Prin intermediul Sistemului de Supraveghere Video – care conţine 66 de camere de supraveghere amplasate pe teritoriul municipiului Satu Mare, alături de echipamentul informatic de distribuire şi stocare a imaginilor – au fost supravegheate principalele intersecţii, zonele aglomerate, pieţe, terenuri de joacă, intrările în municipiu. Prin software-ului de supraveghere, se vizionează şi se înregistrează 24 de ore din 24 imaginile surprinse de camerele video. Pe parcursul anului 2015 au fost 3.323 de autosesizări (evenimente constatate în timp real prin vizionarea imaginilor live oferite de camerele video). Media este de 9-10 autosesizări pe zi.

  În anul 2015 au fost înregistrate pe rolul instanţei 190 de plângeri contravenţionale împotriva proceselor verbale de contravenţie întocmite de agenţi constatatori din cadrul Poliţiei Locale Satu Mare, din care 72 au fost soluţionate prin respingerea contestaţiei şi menţinerea amenzii aplicate 29 au fost soluţionate prin transformarea amenzii în avertisment, 16 au fost admise şi în consecinţă anulate procesele verbale de contravenţie, respectiv 73 sunt în curs de soluţionare.

  Pe rolul Tribunalului Satu Mare au fost înregistrate 43 apeluri, din care 14 au fost soluţionate favorabil, 6 au fost soluţionate nefavorabil, respectiv 23 sunt în curs de soluţionare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img