More


  Premiile Oscar 2016: Apariţia pe scenă a actriţei Stacey Dash, probabil cel mai controversat moment al Galei Oscar – VIDEO

  =

  Actriţa Stacey Dash, celebră pentru un rol în filmul “Clueless”, ar putea fi protagonista celui mai penibil moment al Galei Oscar 2016, după ce, în scurta apariţie pe scena evenimentului, a făcut un comentariu controversat cu tentă rasistă, care a atras imediat reacţii, scrie presa americană.

  ff

  La cea de-a 88-a Gală a premiilor decernate de Academia americană de Film, prezentatorul Chris Rock a declarat că sunt luate măsuri pentru remedierea problemelor de diversitate, invitând-o pe scenă pe “noua directoare a programului de integrare a minorităţilor”.

  “Apoi, s-a întâmplat ceva într-adevăr penibil… Pe scenă a apărut Stacey Dash”, comentează publicaţia Business Insider.

  Actriţa în vârstă de 49 de ani, celebră pentru rolul în producţia “Clueless”, s-a remarcat în ultimele luni prin comentarii cu tentă rasistă care au generat o serie de controverse. Referindu-se la criticile privind lipsa de diversitate în nominalizările privind Premiile Oscar şi la situaţia generală a minorităţilor în Statele Unite, Stacey Dash afirma recent: “Nu albii sunt cei care încearcă să îi marginalizeze pe americanii de culoare. Americanii de culoare procedează aşa”. Actriţa aprecia că nu ar trebui să existe o “Lună de istorie a Persoanelor de culoare”, un eveniment marcat în februarie în SUA şi Canada. “Persoanele de culoare trebuie să se hotărască: fie vor segregare, fie integrare”, spunea ea.

  Pe scena Galei Oscar, Stacey Dash a afirmat, adresându-se audienţei: “Să aveţi o Lună fericită de Istorie a Persoanelor de culoare!”

  În sală, camerele de luat vederi au surprins imediat reacţia artistului canadian The Weeknd şi a modelului Chrissy Teigen.

  Anticipând criticle, actriţa a postat pe Twitter următorul mesaj: “Cine este Stacey Dash şi de ce am venit pe scena Oscarurilor. Trebuie să încetăm să ne plângem că ne-ar oprima albii, nu ar trebui să boicotăm Premiile Oscar şi trebuie să îi oferim susţinere prezentatorului Chris Rock”, a subliniat Dash.

  La rândul său, prezentatorul Chris Rock a sugerat, potrivit Huffington Post, că nu are niciun regret.

  Shonda Rhimes, producătorul filmelor “Grey’s Anatomy” şi “Scandal”, a criticat apariţia lui Stacey Dash, subliniind că i-ar fi plăcut rochia purtată de actriţă dacă nu ar fi făcut aceste comentarii.

  “Apariţia lui Stacey Dash a generat confuzie la Premiile Oscar”, a notat postul tv NBC News.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img