More


  Război pe terenurile productive din vestul judeţului

  - Advertisement -

  prefect

  Emeric Tatrai şi sora lui se luptă de mai bine de un deceniu cu Comisia Locală de Fond Funciar Urziceni pentru 50 de ari de teren. Deşi au susţinut ieri în faţa prefectului Eugeniu Avram că ar deţine o adeverinţă în acest sens, nu ar fi puşi în posesie pe raza localităţii Urziceni, acolo unde terenul agricol este extrem de productiv. În schimb, omul susţine că i se oferă terenuri în alte zone, acolo unde productivitatea solului este mult mai scăzută.

  Cel care a sintetizat datele problemei a fost cumnatul său, Gabor Francisc, care a declarat, cu subiect şi predicat, că în Urziceni ar exista un cerc de interese. “Cei din Urziceni ne spun că nu mai au 50 de ari de teren pe raza localităţii Urziceni, în condiţiile în care alţii folosesc terenuri ilegal. Iar cei care au dreptul la teren nu primesc. În cazul cumnatului şi a soţiei mele adeverinţele primite din 2004 sunt tot amânate. Tot ce am primit înapoi şi a fost acceptat în Carei, în altă parte decât locaţia unde funcţionează sunt întabulate, au mers foarte repede. În zona Urziceniului de ani de zile este amânat, este împins, trimis în altă parte”, a acuzat Gabor Francisc.

  Gabor Francisc a mai spus că ar fi timpul ca după un sfert de secol de democraţie ar trebui să se schimbe anumite lucruri în modul de gândire şi de acţiune al factorilor de decizie locali. “Există persoane care încă nu au înţeles că trebuie să schimbe mentalitatea şi că s-a terminat cu mentalitatea veche, cum că toate se decid pe plan local. Aceşti oameni au nevoie de un semnal, pe care să îl transmiteţi, ca să se termine o dată după 25 de ani cu aceste interese locale. Probabil că nu numai în Urziceni este aşa. Poate există şi multe alte comune în care sistemul funcţionează la fel”, a conchis Gabor Francisc.

  Prefectul Eugeniu Avram le-a solicitat lui Emeric Tatrai şi Gabor Francisc să depună un memoriu, urmând ca Instituţia Prefectului să facă lumină în acest caz.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img