More


  Sistemul cardului de sănătate a dat chix

  =

  card

  Sistemul cardului de sănătate a funcţionat numai offline, pentru aproximativ 30 de ore, din cauza unei probleme, a anunţat – printr-un comunicat de presă, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pe site-ul său. Din nefericire, medicii de familie au fost nevoiţi să lucreze după vechile metode.

  Conform unui comunicat de presă remis de către conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, problema a apărut duminică, la ora 14.00, fiind nevoie de mai mult de o zi pentru reabilitarea sistemului electronic. “Echipa tehnică a CNAS a constatat duminică, 14.02.2016, ora 14:00, o defecţiune în funcţionarea autorităţilor de certificare pentru componenta CEAS (card naţional). Estimăm că în maxim 30 de ore de la constatarea problemei (în cursul zilei de 15.02.2016) echipa tehnică va remedia defecţiunea şi sistemul PIAS va fi funcţional în parametrii proiectaţi”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

  Conform aceleiaşi surse, anumite proceduri puteau fi efectuate în sistem, dar numai offline. “Până la anunţul remedierii problemelor apărute, confirmarea semnării prin cardul de sănătate a serviciilor medicale / prescrierii reţetelor / eliberării medicamentelor vor putea fi efectuate în modul offline. Serviciile operate în acest interval vor trebui încărcate în PIAS în maxim 72 ore de la prestarea acestora”, se mai precizează în sursa citată.
  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img