More


  Spitalul Judeţean caută medici

  =

  spital

  Managerul Spitalului Județean Satu Mare, Marcela Papici, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că în acest an se va pune un accent deosebit pe resursa umană. Potrivit managerului Spitalului Județean, în cursul lunii ianuarie în cadrul instituției pe care o conduce au fost angajați trei medici, pe trei specializări diferite, însă urmează să ajungă la Satu Mare și alți specialiști.

  Continuă lucrările de reabilitare
  Referitor la îmbunătățirea condițiilor hoteliere din spital, Papici spune că vor continua lucrările de reabilitare. Astfel, se va interveni la etajul unu de la Spitalul Nou, în cadrul secțiilor ORL, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie generală și plastică, precum și Terapia Intensivă. Totodată, vor fi făcute igienizări la secția de Urologie și va fi amenajată garderoba. La nivelul locației din Piața Eroii Revoluției (Spitalul Vechi), va intra în renovări Secția de Neurologie, dar și Secția de Oftalmologie. De asemenea, va fi reabilitată zona destinată spitalizării de zi de la Secția Oncologie. Marcela Papici a subliniat și faptul că judeţul Satu Mare, prin Consiliul Judeţean, alocă suma de 5,97 de milioane de lei pentru funcționare, care este împărțită în două tranșe, pe cele două semestre. Totodată, în acest an Consiliul Județean a alocat pentru investiții suma de 1,29 milioane de lei, pe baza unui proiect de reabilitare termică a Spitalului Vechi.

  Circa 330.000 de persoane deservite
  Spitalul Județean de Urgență Satu Mare acordă servicii medicale spitalicești și ambulatorii unei comunități în număr de 329.079 de locuitori, aferente unei suprafețe de 4.418 kilometri pătraţi. reprezentând 1,865 % din teritoriul României. Spitalul Judeţean îşi desfășoară activitatea în şase locații distincte, incluzând o Secție Exterioară în Tășnad. În total, capacitatea Spitalului Judeţean este de 1.110 paturi.

  Investiții noi şi la Spitalul de Pneumoftiziologie
  Punerea în funcțiune a aparatului Roentgen digital achiziționat în toamna anului trecut și continuarea investițiilor la nivelul instituției sunt principalele obiective pe care conducerea Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare și le propune pentru anul în curs. Anunțul a fost făcut de către președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, și de managerul Spitalului TBC, dr. Ioan Sergiu. „Încercăm în acest an, pe termen foarte scurt, să punem în funcțiune aparatul de Roentgen digital achiziționat în toamna anului trecut, fiind deja în faza de lucrări de amenajare a spațiului pentru care am obținut autorizația de amplasare-construcție și, după părerea mea, sper ca într-o lună de zile să fie funcțional acest aparat”, a declarat dr. Ioan Sergiu.

  În ceea ce privește lucrările la clădirea spitalului, managerul instituției spune că în acest an se vor axa pe „partea de supra-structură a clădirilor, respectiv acoperișurile spitalelor din Satu Mare și Bixad. Noi mergem pe principiul că pentru a face o renovare completă a acestor clădiri, trebuie să pornim de sus pentru a fi protejați în primul rând de intemperii. Vom încerca să reabilităm instalațiile de canalizare și epurare a apelor uzate atât la Satu Mare cât și la Bixad. Vom încerca să ne extindem prin utilizarea unor garaje pe post de birouri, în vederea optimizării circuitelor spațiilor administrative. Și, nu în ultimul rând, ne vom ocupa pentru a spori zestrea tehnică a spitalului prin dotarea în continuare cu aparatură modernă și performantă”.

  Totodată, dr. Ioan Sergiu a subliniat importanța continuării proiectului Cabinetului de somnologie, început anul trecut. Ioan Sergiu spune că în prezent se lucrează cu un singur aparat poligraf, însă în cursul acestui an se dorește extinderea acestui serviciu.

  Bogdan Tulbure  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img