More


  Stop trichinelozei de la Sătmărel

  =

  deratizare

  Conducerea Primăriei Satu Mare a elaborat câteva măsuri în vederea eradicării focarelor de trichineloză de pe raza municipiului reședință de județ. Aceste măsuri se impun după ce în Cartierul Sătmărel un număr de 19 persoane au fost diagnosticate cu trichineloză.

  Deratizare de amploare
  Astfel, în data de 4 februarie, firme autorizate vor executa acțiuni de deratizare pe raza municipiului Satu Mare. De asemenea, aceste firme vor strânge și ecarisa cadavrele rozătoarelor rezultate în urma efectuării operațiunii de deratizare. “Aducem la cunoștință publică măsurile ce urmează a fi luate de către Unitatea Locală de Sprijin, în vederea eradicării focarelor de trichineloză de pe raza municipiului Satu Mare: în data de 04.02.2016, firme autorizate vor executa acțiuni de deratizare pe raza municipiului Satu Mare. De asemenea, firmele vor strânge și ecarisa cadavrele rozătoarelor rezultate în urma efectuării operațiunii de deratizare”, se arată într-un comunicat de presă remis de către Primăria Satu Mare.

  Ce obligaţii au localnicii
  Primăria Satu Mare le transmite localnicilor şi o serie de măsuri ce trebuie respectate cu stricteţe. “Atragem atenția cu privire la măsurile de prevenire a apariției unor noi focare și/sau îmbolnăvirea cetățenilor: asigurarea condițiilor corespunzătoare de igienă creșterii porcinelor (doar în zonele permise) prin igienizarea zilnică a adăposturilor de porcine; reducerea populației de rozătoare prin salubrizare și depozitarea gunoaielor menajere exclusiv în locuri special amenajate; achiziţionarea cărnii de porc numai din abatoare, hale, măcelarii sau magazine autorizate sanitar veterinar, pe care este aplicată marca de sănătate (ştampila), însoțite de acte sanitar-veterinare; carnea provenită de la porcii crescuţi în gospodăriile individuale poate fi utilizată numai pentru consum propriu și numai după efectuarea obligatorie a controlului sanitar veterinar al cărnii prin examen trichineloscopic”, se mai arată în sursa citată.

  Apel la curăţenie
  Edilii sătmăreni le mai recomandă localnicilor să nu îşi lase copiii să se joace în zonele deratizate.
  De asemenea, localnicii sunt rugaţi să păstreze curăţenia.

  “Se interzice scoaterea și lăsarea liberă a păsărilor și animalelor din gospodării! Se interzice strângerea cadavrelor de rozătoare! Nu lăsați copiii să se joace în zonele deratizate! Nu depozitați gunoaiele menajere decât în locurile special amenajate!”, se arată în apelul Primăriei Satu Mare.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img