More


  “Sunt conştientă că mulţi vor încerca să mă calce în picioare“ (I)

  - Advertisement -

  tasnad

  Alexandra Moise, o tânără sătmăreancă studentă la o facultate de prestigiu din Danemarca, vrea să demonteze mitul conform căruia femeile nu se pricep la fotbal. Ea va înfiinţa şi gestiona cinci echipe de fotbal care se vor întrece într-un campionat.

  Alexandra Moise (20 de ani), din Tăşnad (judeţul Satu Mare), este studentă în Danemarca, la „Copenhagen Business Academy“ (n.r. – „Academia de Afaceri din Copenhaga“), unde a ajuns cu ajutorul unei burse. Încă de mică, a fost fascinată de fotbal, după ce tatăl ei i-a explicat regulile şi au urmărit împreună meciurile de la Campionatele Mondiale. În timp, a devenit un adevărat suporter al echipei Dinamo şi mărturiseşte că nu a văzut niciodată acest sport ca fiind unul dedicat exclusiv bărbaţilor. Ce legătură poate exista între o facultate de economie şi o pasiune pentru fotbal? Alexandra crede că le poate împăca pe amândouă: vrea să fie manager în fotbal. „În familia mea, fotbalul este o religie şi tatăl meu mi-a cultivat de mică dragostea pentru acest sport. Cât timp am studiat în ţară eram convinsă că voi urma Facultatea de Drept, apoi m-am întors la prima mea iubire, fotbalul, şi am decis să fac o carieră din asta“, povesteşte sătmăreanca.

  Lionel Messi, fotbalistul preferat
  Fotbalistul ei preferat e Lionel Messi, despre care spune că e un talent înnăscut, muncitor şi perseverent, iar meciurile pe care nu le ratează niciodată sunt ale echipelor Manchester United şi FC Barcelona. „La început, fotbalul mi s-a părut simplu şi interesant ca regulament, eram curioasă să văd cine câştigă, cum se situează echipa preferată în clasament, şi mai ales îmi plăcea suspansul din timpul meciurilor. Mai târziu, când mi-am dat seama că e un teritoriu pe care prea puţine femei îndrăznesc să păşească, mai ales pe partea de management, a devenit o provocare, una frumoasă, în care mă regăsesc pe zi ce trece tot mai mult, motiv pentru care îmi doresc să fac o carieră în acest domeniu“, explică Alexandra Moise.

  Prejudecăţi şi etichete
  „Sunt conştientă că mulţi vor încerca să mă calce în picioare, sunt conştientă că trebuie să fii călit pentru a face faţă răutăţilor, mă aştept să existe discriminări sau discuţii legate de acest subiect, dar sunt mai mult decât pregătită să le întâmpin şi sunt determinată să dobor orice mit legat de existenţa femeilor în managementul sportiv. Nu mă deranjează, intimidează sau doboară ideea că voi trăi şi munci în permanenţă într-o lume dominată de sexul masculin. Cred că sunt destul de inteligentă să fac faţă provocărilor cu zâmbetul pe buze şi fără a pune la suflet vorbele răutăcioase“, mărturiseşte tânăra. Continuare în ediţia de mâine.

  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img