More


  Târgul Mărţişorului de la Negreşti

  - Advertisement -

  targ-martisor-traditional-negresti-oas3

  Cea de a patra ediţie a Târgului Mărţişorului Tradiţional de la Negreşti-Oaş, deschis oficial ieri, s-a bucurat de succes atât în rândurile elevilor care au confecţionat mărțișoarele, cât şi în rândurile negreştenilor, care le-au cumpărat. Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Negreşti-Oaş, prin Casa Orăşenească de Cultură Negreşti-Oaş, în colaborare cu instituţiile de învăţământ și ONG-urile din oraş.

  Lucrările a sute de elevi de la toate unităţile de învăţământ din oraş au fost expuse în cadrul acestui târg, fiecare instituţie de învăţământ având pregătit câte un stand. Majoritatea acestora au ales să confecţioneze mărţişoare tradiţionale, dar au fost şi cazuri în care tradiţionalul a fost împletit cu modernismul. Mărţişoarele au fost confecţionate în cadrul orelor de curs sau a unor activități extracurriculare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori, școlarii și preșcolarii din Negrești-Oaș utilizând diferite tehnici de lucru și materiale diverse și încercând să păstreze specificul artei populare din Țara Oașului.

  Exponatele vor fi vândute pe durata târgului, banii încasați urmând a fi utilizați de către elevi sau preșcolari pentru alte activități culturale și de voluntariat. Cele mai frumoase standuri vor fi premiate mâine de Primărie şi Consiliul Local.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img