More


  Toma necredinciosul zilelor noastre

  =

  Toma, unul dintre cei 12 ucenici, cel numit şi Geamăn, aşa cum glăsuieşte şi versetul 25 al capitolului 20 din Sfânta Evanghelie după Ioan, le-a zis însoţitorilor lui că nu va fi convins şi nu va crede că, într-adevăr, Mântuitorul Iisus Hristos a înviat, numai dacă va vedea semnul cuielor în mâinile Lui şi dacă-i va pipăi coasta. De aici şi expresia „Toma Necredinciosul”, care, prin extensia sintagmei în socialul imediat, a primit sensul obişnuit, zilnic, pentru exprimarea îndoielii, a neîncrederii.

  Zilnic, se întrabă românul, în ce să mai creadă, vorba lui Eminescu, „biet român, săracu”- cel care de o vreme „dă înapoi, ca racul”, mai ales când se vede atât de dispreţuit de un guvern sosit prin „plic” şi agreat de preşedinte. Se vede acest popor strivit fără milă de indiferenţa sfidătoare, de ataşament fals faţă de masa de pensionari, de armata care a slujit cu credinţă ţara!

  Interesant, pensionarii de azi nu cere nimic acestui guvern, că doar au cotizat cu vârf şi îndesat o viaţă şi şi-au plătit pensia. Aceşti bani trebuiau păstraţi şi le aduceau şi dobânzi! Unde mai pui, că o mare parte dintre ei n-au apucat vârsta pensiei şi au „plecat”. Ce s-a făcut cu aceşti bani? Desigur, răspunsul e cel fals, că au intrat în „sacul” mare, iar generaţia de muncitori de acum e obligată să asigure pensiile! Aiurea! Glume, dar nu pentru „Toma Necredinciosul” zilelor noastre. Acest popor nu poate fi păcălit de nişte oameni veniţi de aiurea pentru un concediu „productiv”. Oare azi, românul o duce mai bine decât ieri? Să facem un sondaj începând cu cătunele uitate de vreme şi până în aglomerarea cartierelor din centrele mari! Se cheltuiesc sume mari pentru refacerea şcolilor în sate fără copii. Nu se ştia recensământul copiilor? S-au furat mulţi din aceşti bani şi… toţi sunt „curaţi”! Zece ani am stat sub pavăza celui cu ochi de vultur ce ne-a arătat luminiţa de la capătul tunelului şi acum vrea s-o mai vedem , să n-o uităm!

  Toma, cel de mai de sus, ştie care-i salariul unui muncitor ce efectuează aceeaşi muncă cu similarul din Germania şi ştie că aveam preţuri poate mai ridicate ca ale lor. (Şi comparaţi 250 euro şi 2000 euro!). Ce să mai crezi, când preşedintele ne salută „electronic” de Anul Nou şi de Crăciun? Cei mari au uitat de Dumnezeu şi pe ei (cred ei) că Dumnezeu îi lasă tot acolo, în Parlament, cu salarii şi pensii nemeritate? S-o creadă ei! Poporul acesta nu uită şi nu suportă nepriceperea guvernanţilor. El, poporul, duce greul de când este lumea lume, el duce idealul de viitor şi nu permite să fie luat în derâdere! În cine şi în ce să mai creadă românul, când mândria şi onoarea lui sunt lezate şi batjocorite? Mai crede doar în Dumnezeu!  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img