More


  UDMR și PNL au cerut amânarea ședinței de buget

  =

  opozitie

  O parte din consilierii municipali ai UDMR și PNL, în frunte cu președinții organizațiilor municipale ale celor două formațiuni politice, deputatul Kereskenyi Gabor (UDMR) și Romeo Pop (PNL) au cerut amânarea ședinței extraordinare de marți, 2 februarie, argumentându-și solicitarea prin faptul că nu au avut la dispoziție timpul necesar să analizeze în profunzime proiectul de hotărâre cu privire la bugetul municipiului reședință de județ, pe anul 2016. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă susținute ieri, 1 februarie, în sala de ședințe a Consiliului Local. Primarul Dorel Coica este de acord cu solicitarea acestora.

  Opoziţia vrea un “buget realist”
  Deputatul Kereskeny Gabor a precizat că solicită un buget realist. „Dorim ca bugetul municipiului să fie unul transparent, cu perspective pentru locuitorii municipiului Satu Mare și, în primul și în primul rând, să fie un buget realist”, a declarat deputatul Kereskenyi Gabor. Acesta a solicitat amânarea pe data de 5 februarie. Parlamentarul spune că membri Consiliului Local nu au primit documentele aferente bugetului pe 2016 decât în cursul zilei de joi, 28 ianuarie, astfel încât nu au avut timp suficient să analizeze bugetul. “Am hotărât și solicităm împreună cu colegii, îi solicităm în mod public domnului primar amânarea ședinței de mâine (2 februarie) pe data de 5 februarie, adică pe vineri. Fugitiv așa cum am văzut proiectul bugetului am constatat lipsa de viziune a conducerii municipiului, și, bineînțeles, noi şi colegii consilieri nu vrem ca acest buget să fie un buget de pomană electorală”. De asemenea, Kereskenyi spune că până în data de 5 februarie consilierii UDMR și PNL vor participa la ședințele din comisiile de specialitate, vor veni cu propuneri pe marginea bugetului aferent anului în curs.

  Opoziţia acuză lipsa de dialog
  În luarea de cuvânt, co-președintele Organizației Municipale a PNL Satu Mare, Romeo Pop, și-a manifestat dezacordul cu privire la faptul că documentele au ajuns cu întârziere la comisii, catalogând acest aspect “ca un lucru inadmisibil”.

  Adrian Albu a subliniat faptul că ar fi avut la dispoziție modalități mai simple pentru a amâna dezbaterea bugetului, însă au ales să-și manifeste public nemulțumirea.

  Maskulik Csaba s-a plâns de faptul că nu există un dialog între conducerea Primăriei și consilieri, și acesta ar fi motivul pentru care documentele au ajuns cu întârziere pe mesele comisiilor de specialitate.

  Dorel-Coica

  Primarul atenţionează opoziţia
  În declarația făcută după conferința de presă, primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a afirmat faptul că acceptă amânarea ședinței pe vineri, dar a ținut să precizeze și faptul că salariile funcționarilor din administrația publică locală vor întârzia exact cu numărul de zile cu care se amână ședința. ”Suntem de acord cu amânarea ședinței pentru vineri. Dar ceea ce nu știau ei, dar au aflat acum, este că în 45 de zile de la elaborarea sa, bugetul ar fi trebuit să fie trecut prin ședința de Consiliu Local. Cele 45 de zile se împlinesc mâine. Astfel, după data de 2 februarie, plata salariilor se va face cu întârziere pentru că nu se va mai lucra după bugetul provizoriu. Deci, începând cu data de 2 februarie trebuie să ai bugetul în Consiliul Local. Asta înseamnă că toate plățile care ar trebui să fie făcute, inclusiv salariile, se vor da mai târziu. Trebuie să înțeleagă și profesorii și ceilalți salariați ai instituțiilor aflate în subordinea Primăriei Satu Mare, că vor primi salariile mai târziu pentru că așa au dorit consilierii PNL și UDMR. Și asta nu datorită nouă, pentru că noi ne-am făcut la timp datoria, ci datorită lor”, a declarat primarul Dorel Coica.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img