More


  Unde eşti tu, Ţepes Doamne!

  - Advertisement -

  Vlad-Tepes

  Câștigătorul unor alegeri prezidențiale ipotetice, la care ar participa lideri istorici, ar fi Vlad Țepeș, potrivit unui sondaj CSCI realizat în perioada 1 – 4 februarie.

  Potrivit CSCI, nu mai puțin de 35% dintre români l-ar alege pe Vlad Țepeș, prin comparație cu 21%, care l-ar vota pe Alexandru Ioan Cuza, 18% care l-ar alege pe Ștefan Cel Mare și 9% care l-ar prefera pe Mihai Viteazul. Constantin Brâncoveanu ar obține voturile a 6% dintre români, Decebal — 6%, iar Tudor Vladimirescu — 2%. 1% dintre respondenți ar vota pe altcineva, iar 2% nu știu/nu răspund.

  Totodată, pentru Vlad Țepeș ar vota 42% dintre bărbați și 29% dintre femei.

  Pentru Mihai Viteazul ar vota 7% dintre votanții de stânga, 10% dintre votanții UDMR și 8% dintre votanții de dreapta.

  “În ceea ce privește mediul urban vs mediul rural, Vlad Țepeș se află aproape la egalitate în preferințele românilor. Alexandru Ioan Cuza scade în procente în mediul rural, având doar 15% față de Ștefan cel Mare, care a fost votat cu un procent de 25%. Ștefan cel Mare a fost votat în special în Moldova, în timp ce Mihai Viteazul a fost susținut mai mult de ardeleni”, relevă studiul.

  Studiul a fost realizat în perioada 1 — 4 februarie, la nivel național, referitor la populația adultă, neinstituționalizată, folosind metoda CATI.

  Eșantionul a constat în 1.096 de interviuri și a fost unul multistadial cluster, cu selecția probabilistică a persoanelor. Eroarea tolerată este de 3,2%, la un nivel de probabilitate de 95%.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img