More


  Violatorii de la Puturoasa, condamnaţi în primă instanţă

  - Advertisement -

  violatori

  Cei cinci tineri, suspectați anul trecut că ar fi violat o adolescentă de 14 ani, au fost condamnați de magistrații sătmăreni. Trei dintre tineri au primit 5 ani de pușcărie pentru viol, iar ceilalți doi au fost condamnați pentru complicitate la viol.

  Natanael Petrișor Fanea, Francisc Florin Sarkozi și Mihăiță Sebastian Cseh au primit fiecare câte cinci ani de închisoare fiind găsiți vinovați de viol. Cei trei ar fi pus la punct un plan odios pentru a o convinge pe fata de 14 ani să întrețină raporturi sexuale cu ei sub amenințare. Ceilalți doi tineri, Anton Sergiu Mitruţ și un prieten de-al victimei, minor și el, au fost condamnați pentru complicitate la viol. Anton Sergiu a primit 3 ani și 3 luni de închisoare pentru fapta sa în timp ce minorul a fost condamnat la 2 ani de reeducare într-un centru de detenție.

  Pe lângă condamnările primite, cei cinci vor trebui să achite și daune morale în valoare de 14 mii de euro. Patru dintre cei cinci vor avea de plătit câte 3000 de euro, în timp ce Anton Sergiu Mitruț va avea de achitat 2000 de euro. Banii vor merge către familia victimei. Tinerii vor trebui să acopere și cheltuielile de judecată în valoare de 10.800 de lei.

  Anul trecut, cei cinci tineri au fost arestați preventiv după ce victima a depus plângere împotriva acestora. Din cercetări a reiești că tinerii au plecat din localitatea Vama cu un plan deja bine făcut: să o păcălească pe victimă pentru ca această să întrețină cu toți raporturi sexuale. Pentru asta, doar doi dintre tineri s-au întâlnit cu adolescenta în parcarea unui magazin din municipiu și au convins-o să urce în mașină pentru a merge la cafea. Doar că , odată ce fata a fost deja în automobil, cei doi au pornit spre locul în care erau așteptați de ceilalți trei tineri și de acolo au plecat spre zona turistică de la Puturoasa. Când au ajuns, Mihăiță Sebastian Cseh a amenințat-o pe victimă că dacă nu întreține relații sexuale cu ei atunci o vor lăsa dezbrăcată și fără telefon în pădure. Speriată, fata a fost violată pe rând de trei dintre băieți înainte să fie lăsată într-o stație de taxiuri din municipiu chiar de către agresori.

  Unul dintre violatori, Sebastian Mihăiță Cseh , mai are pe numele său o condamnare la 3 ani de închisoare cu suspendare în 2011, care se va adăuga la pedeapsa dispusă acum de magistrați.

  Decizia instanței nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Până atunci , trei dintre tineri se află în arest la domiciliu iar Anton Sergiu Mitruț este sub control judiciar, în timp ce pentru minor, magistrații au retras măsura controlului judiciar. Pe aproape toată durata procesului, cei trei tineri condamnați pentru viol au fost arestați preventiv.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img