More


  Yahoo vrea să concedieze 15% din angajaţi

  =

  Directorul general al Yahoo, Marissa Mayer a anuntat planuri de reducere a costurilor, care includ reducerea cu 15% a forţei de muncă a companiei, sau circa 1.600 de locuri de muncă, precum şi închiderea mai multor divizii, au declarat surse apropiate situaţiei pentru WSJ.

  Planurile ar putea fi anunţate după publicarea, ieri după închiderea burselor, a rezultatelor financiare ale Yahoo pentru trimestrul al patrulea. Publicaţia nu a specificat care divizii ar putea fi închise.

  Investitorii activişti au exercitat presiuni în ultimul timp asupra Yahoo pentru vânzarea diviziei core (cheie) a companiei, chiar dacă o vânzare ar implica plata unor taxe mai ridicate decât în cazul unei separări a operaţiunilor respective într-o entitate distinctă.

  Nu este clar dacă planul pregătit de Mayer ar satisface cererile investitorilor, dar reducerea costurilor ar face afacerile Yahoo mai atractive pentru potenţiali cumpărători. Compania Verizon a anunţat că este interesată de o eventuală achiziţie a Yahoo, în timp ce printre potenţialii cumpărători s-ar număra şi firme din media, precum şi fonduri de investiţii, afirmă analiştii.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img