More

  Au început simulările la Bac

  simulare

  Elevii din clasele a XI-a și a XII-a au început ieri Simulările la Bac cu proba la limba si literatura română. Dacă pentru unii dintre ei proba a trecut uşor şi fără prea multe emoţii, alţii au sperat la subiecte mai ușoare. Până la urmă notele care le vor lua la simulări le vor indica elevilor nivelul de cunoştiinţe acumulate, dar și lipsurile pe care le au și pe care le pot corecta pana la Bacalaureat, asta dacă sunt ambitiosi.

  Cei mai norocosi dintre ei au primit exact subiectul pe care il stiau cel mai bine la partea a treia care este de cele mai multe ori si la Bacalaureat cea care ii pune pe elevi in dificultate.

  Nu doar cei de clasa a XII-a au dat ieri simulările, ci și elevii din clasele a XI-a, e adevărat însă că subiectele primite de acestia din urmă au fost astfel construite diferențiat fata de cele distibuite elevilor de a XII-a.

  Subiectele pentru simularea la nivel național a examenului de bacalaureat, diferențiate în funcție de filieră, profil și specializare, sunt elaborate de Centrul Național de Evaluare și Examinare, în mod similar cu modelele publicate pe site-ul subiecte.edu.ro, încă din luna noiembrie a anului trecut. Azi, pe 8 martie este fixată simularea probei scrise la Limba şi literatura maternă.

  Miercuri avem proba obligatorie a profilului (Matematică sau Istorie) iar joi exclusiv pentru elevii clasei a XII-a, va avea loc proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

  Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.

  Reamintim că anul trecut, rata de prezenţă la simularea examenului de bacalaureat – clasa a XI-a – a fost de 86,41% (128.052 de elevi). Dintre cei prezenţi, 28,51% au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele). La clasa a XII-a, prezenţa a fost de 147.454 de elevi (83,31%). Au obţinut media generală peste 6 (cu note peste 5 la toate probele) 38,77% elevi.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE