More


  Berea contribuie la tratarea cancerului

  - Advertisement -
  Halba de bere
  Halba de bere

  Berea conţine acizi care ajuta la tratatrea cancerului se arată într-un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Idaho din Statele Unite, citaţi de directmatin.fr.

  Acizii, care pot ajuta la tratarea cancerului, sunt produşi de hamei în timpul fabricării berii şi au fost identificaţi de specialiştii care încercau să  conceapă o metodă de izolare a unor elemente chimice prezente în bere cu  beneficii în tratarea şi, eventual, vindecarea unor boli.

  Numiţi humolon şi lupulon, cei doi acizi sunt produşi în cursul preparării berii. Ei se formează în hamei, principalul ingredient din care se fabrică berea şi care este reponsabil de gustul acesteia. Acizii humolon şi lupulon ucid celulele canceroase, iar dacă  vor fi izolaţi şi sintetizaţi sub formă de medicamente cei doi acizi pot fi utilizaţi în lupta împotriva cancerului.

  Totodată oamenii de ştiinţă consideră că cei doi acizi pot bloca şi bolile inflamatorii dar şi răspândirea bacteriilor. Până în prezent nu există o motodă de extragere acestora din hamei.Deocamdată, cercetătorii, au reuşit să sintetizeze un tip de humulon, fiind aproape să realizeze celelalte două tipuri.

  Kristopher Waynant, chimistul, autor al studiului spune totuşi că berea nu este un medicament şi că cercetarea sa nu trebuie luată ca un pretext pentru a bea mai multă bere. “Evident nu credem că berea trebuie să fie folosită ca medicament”, a spus el.

  Băuturile alcoolice sunt benefice consumate în cantităţi mici, însă un consum excesiv poate duce la boli cronice grave.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img