More


  Ce nu-ţi spune pilotul niciodată după ce te urci în avion

  - Advertisement -

  dubai-096

  Mai mulţi utilizatori ai site-ului Reddit (piloţi, însoţitori de zbor şi pasageri) au dezvăluit lucruri mai puţin ştiute despre zborul cu avionul. Conform Business Magazin, acestea sunt câteva dintre cele mai interesante.

  1. Oprirea tuturor electronicelor

  Telefoanele mobile sau alte electronice nu provoacă căderea unei aeronave, dar pot fi extrem de enervante pentru piloţi. Atunci când avionul se pregăteşte de aterizare, piloţii pot fi deranjaţi de semnalele emise de telefoanele mobile care caută semnal.

  “Sora mea este însoţitoare de zbor, după ce le spune tuturor să oprească toate electronicele, se duce în spatele avionului, scoate telefonul mobil şi începe să scrie mesaje”, a scris unul dintre utilizatorii platformei online.

  2. Piloţii dorm majoritatea cursei

  Cel puţin jumătate dintre piloţi dorm în timpul cursei. Între 43 şi 54 la sută dintre piloţii chestionaţi în Marea Britanie, Norvegia şi Suedia au recunoscut că au adormit în timp ce pilotau un avion cu pasageri.

  3. Măştile asigură oxigen doar 15 minute

  Dacă măştile de oxigen coboară, ai la dispoziţie doar aproximativ 15 minute de oxigen din punctul în care le-ai scos. Totuşi, e mai mult decât suficient pentru ca pilotul să ducă aeronava la o altitudine mai mică, unde poţi respira normal

  4. Apa din avion nu este foarte curată

  “Instalaţiile care ar trebui să purifice canalizarea de la toaletă şi cele care trebuie să reumple avionul cu apă potabilă se află la o distanţă de câţiva metri una de alta şi câteodată sunt administrate de aceeaşi persoană”, a comentat un alt utilizator.

  5. Piloţii primesc meniuri diferite

  Doi piloţi primesc meniuri diferite şi nu le pot împărţi. Acest lucru se face pentru a evita toxiinfecţie alimentară.

  6. Ce rol are lumina difuză

  Când un avion aterizează în timpul nopţii, însoţitorii de zbor diminuează intensitatea luminii în caz că este nevoie să evacueze pasagerii la aterizare. Ochii sunt deja adaptaţi la întuneric, astfel că poţi vedea mai bine odată ce ajungi în exteriorul avionului.

  7. Pilotul te poate aresta în timpul zborului

  Pilotul are o autoritate aproape nelimitată când uşile aeronavei sunt închise. Poate să aresteze persoane, să scrie amenzi şi chiar să accepte testamentul unui pasager pe moarte.

  8. Aerul pe care îl respiri este de la motor

  Aerul pe care îl respiri în avion este de fapt aer comprimat de la motor. O mare porţiune (25-50%) ajunge în cabina pilotului, iar restul este pentru pasageri. Aerul iese din avion printr-o gaură mică din spatele fuselajului, potrivit Business Magazin.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img