Chris Rock, gazda Galei Oscar, a devenit ţinta ironiilor activiştilor antidiscriminarechris rock

Comediantul american Chris Rock, gazda celei de-a 88-a gale a premiilor Academiei americane de Film, a fost criticat pentru glumele sale la adresa americanilor de origine asiatică, primind numeroase comentarii negative din partea mai multor activişti antidiscriminare, precizează BBC.

Comediantul american Chris Rock, gazda celei de-a 88-a gale a premiilor Academiei Americane de Film, a fost criticat pentru una din glumele sale făcută la adresa americanilor de origine asiatică, în timp ce prezenta gala Oscar. Activiştii antidiscriminare l-au acuzat pe Rock că a utilizat stereotipuri rasiste când a prezentat un grup de copii americani de origine asiatică, îmbrăcaţi în costume, despre care a spus că erau funcţionari de la PricewaterhouseCoopers. Chris Rock a fost lăudat în general pentru modul în care a făcut faţă lipsei artiştilor de culoare care să fie nominalizaţi la premiile Oscar, mai ales că gala a fost boicotată de mai multe nume mari de la Hollywood. Toţi cei 20 de nominalizaţi la categoriile de cel mai bun actor sau cel mai bun actor în rol secundar au fost persoane de origine caucaziană.

Chris Rock a făcut afirmaţiile controversate, duminică seară, în timp ce prezenta spectacolul decernării premiilor Academiei Americane de Film, precizând că a “numărat cel puţin 15 persoane de culoare în montajul care a deschis ceremonia”, înainte de a le ura bun venit oamenilor la “gala premiilor alese de persoane albe”.

Satira care i-a implicat pe cei trei copii a fost o trimitere la faptul că persoanele asiatice sunt bune la matematică. Unia dintre cei trei copii i-a fost dat şi un prenume evreiesc. Chris Rock a comentat la acel moment: „Dacă sunteţi deranjaţi de această glumă, trimiteţi o postare pe Twitter pe telefonul vostru, fabricat la rândul lui tot de copiii ăştia.”

Criticii au comentat că sensul glumei a fost legat de un alt stereotip legat de exploatarea copiilor prin muncă, în Asia.

Actriţa Constance Wu a scris pe Twitter: „Să aduci copii mici pe scenă fără să îi laşi să spună vreo replică doar pentru a fi ţinta unor glume rasiste este reductiv şi greţos. Opusul progresului.”

Mee Moua, care conduce grupul Asian Americans Advancing Justice, a afirmat că spectacolul a fost un regres la adresa ideii de diversitate: „Ceremonia de ieri noapte, în special glumele implicând copiii asiatici, ţinta mai multor stereotipuri la adresa asiaticilor şi a americanilor de origine asiatică, a demonstrat unul dintre eşecurile discuţiilor despre ideea de rasă în America: relaţiile interrasiale nu sunt albe-negre sau binare”, a declarat aceasta. „Este în defavoarea noastră să privim rasele restrictiv. Trebuie să lucrăm împreună pentru a dezmembra sistemul care devalorizează grupurile minoritare astfel încât să putem privi cu transparenţă poveştile diversităţii care ne-a modelat ţara”, a precizat Mee Moua.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts