More


  De la teorie la…practică

  - Advertisement -

  teorie

  Lucrările de modernizare a clădirii fostei Școli nr. 13 vor fi finalizate în cursul acestui an. După finalizarea investiției, școlile cu nevoi speciale vor fi mutate în noua locație, mai ales că numărul celor care au nevoie de programele de recuperare psihopedagogică este tot mai mare.

  Potrivit celor declarate de Ramona Costin ( foto), anul trecut au început lucrările de realibitare a corpului de clădire de pe strada Botizului și realizarea și derularea proiectului educațional „Campionat de voluntariat”. De asemenea, corpul de clădire de pe strada Al. I. Cuza a fost igienizat și dotat pentru a putea funcționa în condiții optime.

  Într-o societate în care copii cu nevoie speciale sunt discrimiți si marginalizați de către semenii lor, iar inca Romania nu se poate lăuda cu cele mai bune politici publice in vederea integrprii lor in societate, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă este locul unde părinții sunt liniștiți deoarece copii cu aceste nevoie primesc ingrijirea si asistenta psihopedagogică de care au nevoie.

  În timp ce nevoile acestor copii sunt tot mai mari, iar tehnologia ii oblige intr-un fel pe pedagogi să țină pasul cu cerintele impuse de Uniunea Europeană, Consiuliul Judetean a depus un proiect care a primit finantare pentru ca fosta clădirea a scolii numărul 13 să devină noul sediu al Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, avand in vedere că vechiul sediu a devenit neîncăpător.

  Anul trecut, 280 de elevi cu cerințe educative speciale au beneficiat de programele de recuperare psihopedagogică. De aceste servicii au beneficiat elevii de la șapte școli din municipiu, și nouă unități de învățământ din județ, în timp ce 20 de deținuți invață cu ajutorul specialistilor din centru să citească și să scrie.
  Alexandra Ardelean  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img