More


  Destinaţii de weekend. Cele mai interesante trasee de bicicletă din judeţul Satu Mare

  - Advertisement -

  trasee bicicleta 4

  Destinaţii de weekend. Cele mai interesante trasee de bicicletă din judeţul Satu Mare

  Odată cu venirea primăverii toţi cei care doresc să facă drumeţii pe două roţi o pot face pe trasee bine stabilite şi care le vor oferi pe lângă adrenalina mersului cu bicicleta multe obiective de vizitat. De la castele medievale, biserici de lemn incluse în patrimoniul UNESCO la splendide lacuri de acumulare. Ba mai mult există o pistă pentru biciclişti care leagă oraşul Satu Mare de localitatea Csenger din Ungaria.

  trasee bicicleta1

   

  Traseul Viile Satu Mare – Ardud Vii – Ardud – Gerăuşa – Medişa – Viile Satu Mare – Amaţi – Satu Mare

   

  Este un traseu de dificultate medie.

  “O parte a traseului l-am parcurs deja cu putin timp în urmă. Am scurtat de data aceasta, am ieşit la numai 60 de km, dar a meritat pentru drumul pe care l-am prins la întoarcere de la Medişa la Viile Satu Mare ce aducea cu urcarea unui deal”, ne-a dezvăluit Mircea, un împătimit al datului la pedale.

  Începând din Viile Satu Mare, ai parte de mai multe drumuri de pământ şi pietre atât în urcare cât şi în coborâre, peisajele întâlnite fiind deosebite.

  “Cum a plouat, am prins şi noroi, mie mi-a fost puţin şi dor”, ne spune un alt biker.

  Traseul este recomandat bikerilor care au puţină experienţă şi biciclete MTB bine echipate. Durata în funcţie de ritm, 4-5 ore, are nenumarate posibilităţi de pauze în locuri foarte frumoase.

  trasee bicicleta2

  Traseul Amaţi – Viile Satu Mare – Ardud Vii – Ardud- Gerăuşa – Medişa – Solduba – Tătăreşti – Amaţi – Satu Mare

  Traseul este unul destul de lung cca.70 de km,însă nu este foarte dificil ,totuşi conţine câteva căţărări abrupte şi necesita puţină experienţă. Chiar dacă în mare parte traseul este pe asfalt ,se recomandă o bicicletă MTB pentru porţiunele accidentate.

  trasee bicileta3
  Excursie la Călineşti

  Traseul de la Călineşti este destul de dificil, terenul fiind accidentat, având multe căţărări abrupte şi porţiuni cu mult noroi în pădure. Traseul este recomandat celor care au bicicletă MTB şi au puţină experienţă.

  Pistă de biciclete între Satu Mare şi Csenger

  Pentru cei care doresc să facă o călătorie în Ungaria şi nu mai au poftă de a sta la vamă, pista de biciclete care leagă oraşul Satu Mare de localitatea de graniţă Csenger, este modalitatea cea mai bună.

  Pista a fost dată în funcţiune în anul 2013 iar scopul principal al acestui proiect a fost interconectarea celor două ţări, România şi Ungaria prin pistele pentru biciclişti amenajate pe digurile Someşului, care vor servi în totalitate interesului public. Locuitorii din acea zonă au şansa de a circula cu biciclete, patine cu rotile, scaune cu roţi. Beneficiarii direcţi sunt în primul rând locuitorii oraşelor şi satelor de pe malul Someşului.

  Nicolae Ghișan

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img