More


  EXPLOZIE puternică pe una dintre cele mai aglomerate străzi din Istanbul. 5 morţi şi peste 30 de răniţi, într-un atac kamikaze

  - Advertisement -

  O explozie puternică a avut loc pe o stradă foarte aglomerată din Istanbul, frecventată de turişti. Potrivit unor surse neconfirmate, citate de CNNTurk, cel puţin două persoane au murit, iar alte şapte sunt rănite, fiind luat în calcul un atac kamikaze.

  turcia

  5 persoane au murit şi 37 au fost rănite în urma unui atac kamikaze pe o stradă frecventată de turişti, dintr-o zonă turistică a Istanbulului. Bilanţul este unul provizoriu. Patru persoane au murit pe loc, iar una la spital.

  În total 37 de persoane au fost rănite în atac, dintre care şapte grav, a anunţat anterior ministrul turc al Sănătăţii.

  12 dintre răniţi sunt străini.

   

  Primele elemente ale anchetei relevă că Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) sau o grupare afiliată acestuia a comis atacul, a declarat sâmbătă un oficial turc de rang înalt, relatează Reuters.

  Atacatorul a fost descurajat de către poliţie să vizeze o ţină iniţială şi a detonat bomba “de frică”, a spus un oficial.

   

  Oameni fugeau panicaţi, potrivit unor imagini, iar forţe de ordine şi ambulanţe soseau la faţa locului.

  Presa scrie că este vorba despre un atac cu bombă în care a fost ucisă cel puţin încă o persoană.

  Zona respectivă – strada Istiklal – este de obicei aglomerată în weekenduri.

  O explozie a ucis 37 de persoane, duminica trecută. Gruparea extremistă kurdă TAK a revendicat atacul.

  TAK, o grupare disidentă din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a anunţat că atacul de duminică a fost comis ca o răzbunare faţă operaţiuni militare turce în sud-estul ţării, o regiune cu populaţie majoritar kurdă.

  Cel puţin 28 de persoane au fost ucise, iar alte câteva zeci au fost rănite la Ankara, luna trecută, într-un atac cu maşină-capcană împotriva unui convoi militar.

  Peste 100 de persoane au fost ucise, în octombrie, într-un dublu atac sinucigaş cu bombă la un miting kurd paşnic, la Ankara.

  Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat că grupări teroriste vizează civili deoarece ele cred că sunt pe cale să piardă lupta cu forţele turce de securitate.

  Asemenea atacuri “ne sporesc hotărârea de a lupta împotriva terorismului”, a subliniat el.

  Autorităţile turce au acuzat kurzi sirieni şi au efectuat, ca represalii, atacuri aeriene împotriva lor.

  VEZI VIDEO AICI

   

     ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img