More

  Iohannis: Avem ambiția să devenim un centru regional de combatere a antisemitismului

  imageResize

  Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că România are ambiția de a deveni un centru regional de promovare a educației cu privire la Holocaust și de combatere a antisemitismului.

  “Pe 8 martie, mâine, România va prelua președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului. Acest fapt reflectă puternicul nostru angajament față de trecut, față de comemorarea victimelor Holocaustului și lupta împotriva antisemitismului și xenofobiei. România va trata în cel mai responsabil mod cu putință și cu mare onoare această sarcină, pentru îndeplinirea căreia vom colabora îndeaproape cu Israel. Avem ambiția să devenim un centru regional de promovare a educației cu privire la Holocaust și de combatere a antisemitismului”, a afirmat președintele Iohannis, într-o declarație comună cu omologul său israelian, Reuven Rivlin.

  Șeful statului s-a declarat optimist cu privire la consolidarea relațiilor dintre România și statul Israel în anii următori.

  Președintele Iohannis efectuează o vizită de stat în Israel. Aceasta este prima sa vizită de stat de la preluarea mandatului.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE