More

  Kim Jong-un ordonă pregătirea armamentului nuclear pentru a fi folosit “în orice moment”

  t

  Armamentul nuclear nord-coreean să fie pregătit pentru a fi folosit “în orice moment”, a ordonat Kim Jong-un, scrie vineri presa de stat, în contextul unei intensificări a tensiunilor în Peninsula Coreea, relatează DPA în pagina electronică.

  Liderul nord-coeean a dat acest ordin după ce ONU a impus Phenianului cele mai dure sancţiuni din ultima perioadă, în urma unui test nuclear efectuat în ianuarie şi unui test balistic în februarie.

  De asemenea, Kim Jong-un a îndemnat joi armata, în timpul unui test militar, să fie pregătită să efectueze atacuri preventive, potrivit agenţiei nord-coreene de presă KCNA.

  El a subliniat asupra “necesităţii mobilizării focoaselor nucleare în cadru apărării naţionale pentru a fi lansate în orice moment”, potrivit agenţiei oficiale.

  “Întregul popor (nord-coreean) aşteaptă acum ordinul de luptă, pentru a anihila inamicul (…), pe imperialiştii americani şi grupul de trădători ai (preşedintei sud-coreene) Park Geun-hye”, scrie KCNA.

  Ministrul japonez de Externe Fumio Kishida a declarat vineri dimineaţa pentru presă că ţara sa “nu poate să accepte absolut deloc dezvoltarea nucleară şi de rachete nord-coreene”.

  “În coordonare cu (membrii) comunităţii internaţionale, este necesar să îndemnăm Coreea de Nord să dea dovadă de reţinere şi să respecte deplin rezoluţiiile Consiliului de Securitate al ONU”, care îndeamnă această ţară izolată să înceteze programele nuclear şi balistic, a declarat Kishida.

  Activităţi nucleare şi militare nord-coreene, condamnate de către comunitatea internaţională, au condus, de la începutul acestui an, la o intensificare a tensiunilor în Peninsula Coreea.

  Regimul stalinist a efectuat al patrulea test nuclear pe 6 ianuarie, a lansat pe 7 februarie o rachetă cu rază lungă de acţiune, iar joi a lansat mai multe salve de proiectile în largul coastelor de est ale ţării.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE