Lecturi de primăvarăpoesis

Ieri, 4 martie, a fost o zi frumoasă de primăvară iar poezia a adunat laolaltă oameni iubitori de cultură și de frumos. A fost lansat numărul 300 al revistei Poesis, unul dintre cele mai grele numere de până acum. Performanța realizată de această revistă este uriașă. Revista Poesis numărul 300 înseamnă mult pentru acest județ iar dacă revista nu s-ar mai edita ar fi o mare pierdere.

Tot în cadrul aceluiași eveniment a fost lansat volumul “Cartea de la Satu Mare”, o carte dedicată urbei care-și trage seva din pământul natal. George Vulturescu povestește în ea despre legendele locului. De la această triplă aniversare nu au lipsit momentele muzicale pentru că nu-i așa…muzica este mereu aproape de poezie. Trio Fantezia, Georgeta Govor și Tavi Bud au cântat și i-au încântat pe cei prezenți. Întâlnirea de ieri a avut mai multe semnificații, printre care sărbătorirea a trei pești- George Vulturescu,Voicu D.Rusu și Alexandru Zotta.Voicu D.Rusu s-a născut într-o zi de vineri la șase dimineața iar la cei 70 de ani pe care i-a împlinit ieri a luat o mare decizie. S-a hotărât să nu mai îmbătrânească”: Vreau să vă spun că nu mă simt bătrân,chiar de azi(n.r. ieri) am început numărătoarea inversă 70,69…cât o vrea Dumnezeu și vă promit că atâta timp cât mă vor ține puterile voi fi alături de voi și mă voi lupta după puterile mele ca ceea ce facem să meargă de-a dreptul în inimile telespectatorilor și ale cititorilor. Atâta vreme cât trăim, suntem obligați să învățăm încontinuu și mai ales să nu uităm că a deveni oameni culți este nu numai o îndatorire personală ci și una pentru întreaga societate ” a declarat Voicu D. Rusu.

“Acum, primăvara, toate sunt tinere. Să luăm aminte de la îndărătnicia ierbii care răsare,răsare mereu și ne învață că viața trebuie trăită cu fiecare zi. Este o întâlnire a poeziei, a literaturii, câțiva pești, cei mai vânați, ne-am hotărât să venim în fața dumneavoastră cu câteva gânduri. Revista Poesis – numărul 300 este un eveniment de rang naţional, eu am venit și cu o carte, ceilalți prieteni ai mei au venit cu câteva fragmente din cărți, așa că eu cred că suntem oameni…așa ca iarba, venim cu ceva nou”, a declarat George Vulturescu. Și cel de-al treilea sărbătorit a fost la fel de încântat de eveniment și de zecile de prieteni care le-au fost alături în această zi specială.

“Am constatat că mulți dintre prietenii mei au răspuns invitației de a fi lângă mine în ziua de astăzi.Am reușit împreună cu alți prieteni să realizăm această întâlnire,o întâlnire care marchează trecerea unui număr de ani, uneori aceste întâlniri sunt prilej de bilanț, ne gândim la ce am realizat, la ce am mai fi putut realiza, avem și bucurii avem și regrete…e totuși un moment în care putem privi și înapoi și înainte”, a declarat Alexandru Zotta. Arta, ştiinţa şi literatura i-au adus împreună pe cei trei peşti. Prieteni de-o viață, având aceleași pasiuni…au vrut ca și ziua de ieri, o zi specială… să o sărbătorească împreună.

Raluca Jofi

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts