More


  Locuințele cu risc seismic ar putea fi reabilitate fără evacuarea oamenilor

  - Advertisement -

  vasile dincu

  Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că există posibilitatea ca locuințele cu risc seismic să fie reabilitate fără evacuarea celor care locuiesc în ele și că, în prezent, se lucrează la schimbarea cadrului legislativ, pentru a putea fi reabilitate din bani publici inclusiv locuințele particulare.

  Întrebat de jurnaliști dacă există resurse pentru reabilitarea locuințelor cu risc seismic din bani publici, premierul Dacian Cioloș spus că problema aceasta figurează printre obiectivele programului său de guvernare.

  ‘Căutăm resurse (…) pentru că e unul din obiectivele pe care ni le-am fixat în programul de guvernare, căutăm și resurse financiare, dar și soluții juridice, pentru că nu-s de ajuns banii, trebuie și soluții juridice pentru a putea consolida anumite clădiri, pentru că nu toate sunt în proprietatea publică, sunt și în proprietate privată și acolo lucrurile sunt mai complicate’, a spus Dacian Cioloș, adăugând că mai multe detalii vor fi prezentate de vicepremier.

  Vasile Dîncu a spus că se lucrează la cadrul legislativ și că a avut discuții pe temă cu ambasadorul Japoniei.

  ‘Există constituită deja o echipă între ministerul pe care îl conduc, MDRAP, și Ministerul Justiției, încercăm să facem o modificare legislativă pentru a putea, în cazul clădirilor de locuințe, să depășim ceea ce, înțeleg, e prevalența dreptului individual față de dreptul colectiv’, a explicat Vasile Dîncu.

  Potrivit acestuia, din cauza barierei legislative, anul trecut s-a cheltuit doar o cincime din bugetul alocat pentru reabilitarea locuințelor cu risc seismic, iar pentru acest an există un buget de cinci ori mai mare, cu posibilitatea accesării altor 300 de milioane de euro prin Ministerul Fondurilor Europene.

  Premierul Dacian Cioloș și vicepremierul Vasile Dîncu au efectuat, ieri o vizită de lucru în Cluj. Cei doi au avut o întâlnire cu prefectul Gheorghe Ioan Vușcan, cu președintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, și cu Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img