More

  Maria Şarapova, depistată POZITIV la turneul de Mare Şlem al Australiei

  Russia's Maria Sharapova reacts after a point during her French tennis Open final match against Romania's Simona Halep at the Roland Garros stadium in Paris on June 7, 2014. AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK
  Russia’s Maria Sharapova reacts after a point during her French tennis Open final match against Romania’s Simona Halep at the Roland Garros stadium in Paris on June 7, 2014. AFP PHOTO / PATRICK KOVARIK

  Tenismena Maria Şarapova a anunţat, luni seară, într-o conferinţă de presă la Los Angeles, ca a fost depistată pozitiv în cadrul unui test antidoping care a avut loc în timpul turneului de Mare Şlem al Australiei din 2016, informează BBC.

  Rusoaica în vârstă de 28 de ani a fost testată pozitiv cu Meldonium, o substanţă care i-a fost administrat Mariei încă din 2006, pentru probleme medicale. “Am luat prima dată substanţa în 2006, am avut mai multe probleme de sănătate în acea perioadă, aveam şi un deficit de magneziu. În plus, este un istoric familial de diabet. Am continuat să iau substanţa doar pentru că mă menţinea sănătoasă.”, a declarat Şarapova.

  Şarapova a precizat că nu ştia faptul că Meldonium este o substanţă interzisă: “Am primit o scrisoare, la 22 decembrie, de la Agenţia Mondială Antidoping (WADA), privind modificările de anul viitor, unde vor avea loc testele şi un link către modificări. Nu m-am uitat pe acea listă. Sunt pregătită să-mi asum consecinţele, dar nu vreau să se încheie cariera mea în acest fel şi sper că voi avea o şansă de a juca din nou.”

  Meldoniul este un remediu cardioprotector, normalizează metabolismul miocardului. Mecanismul de acţiune determină multiplele lui efecte farmacologice: creşte capacitatea de muncă, reduce simptomele suprasolicitării fizice şi intelectuale, activează imunitatea tisulară. În plus, meldoniul posedă acţiune tonizantă asupra sistemului nervos central.

  Maria Şarapova nu a putut să ofere detalii suplimentare despre o eventuală suspendare: “Nu stiu cum voi proceda în perioada următoare. Revenirea mea depinde de investigaţia Federaţiei Internaţionale de Tenis (ITF). Voi colabora cu ei.”

  Şarapova a anunţat săptămâna această că se retrage de la turneul Indian Wells, din cauza unei accidentări la antebraţul mâinii stângi. Rusoaica stabilită în Statele Unite a suferit o serie de accidentări în ultimii ani, inclusiv o problemă la piciorul drept care a forţat-o să se retragă de la US Open.

  Câştigătoare a 5 turnee de Mare Şlem, Şarapova nu a mai jucat din luna ianuarie, de la înfrângerea suferită în faţa Serenei Williams, în sferturile de finală ale turneului Australian Open.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE