More

    Media independente – unul dintre cele mai valoroase bunuri ale democrației

    imageResize

    Ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk, a afirmat miercuri că media a căror activitate jurnalistică este independentă reprezintă “unul dintre cele mai valoroase bunuri ale democrației”, subliniind că, prin prisma celor două scrutine electorale, acest an este unul “deosebit de important pentru români”.

    În opinia acestuia, “doar acolo unde cetățenii beneficiază de informații corecte și alese în mod responsabil există o bază pentru a afla și a evalua activitatea autorităților, a unor instituții publice, a partidelor, a politicienilor și a parlamentarilor, dar și a agenților economici sau a altor state și altor actori din politica internă, externă, economică și socială, în sens mai larg”.

    “Și să nu uităm ambele aspecte — informația în sine și capacitatea de a emite opinii legate de o informație — sunt, până la urmă, condițiile necesare pentru fiecare cetățean într-o democrație, pentru ca acesta să poată lua o decizie politică autodeterminată. (…) Dacă vorbim de decizii politice autodeterminate ne gândim, în mod firesc, automat, la alegerile locale și parlamentare ce vor avea loc în scurt timp”, a spus Werner Hans Lauk, la conferința de presă organizată de Programul pentru Media în Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer (KAS) și Centrul pentru Jurnalism Independent, dedicată prezentării unei monitorizări mass-media în 2015 cu tema “Tendințe în jurnalismul politic în România”.

    Potrivit ambasadorului german, cele două scrutine electorale din acest an fac ca 2016 să fie unul deosebit de important pentru români. “Mass-media libere, independente joacă un rol de importanță majoră nu doar într-un an electoral”, a adăugat Werner Hans Lauk.

    ȘTIRI RECENT ADĂUGATE