More


  Milioane investite în Aeroport

  - Advertisement -

  aeroport-1

  Aeroportul Satu Mare va putea concura cu cel din Cluj Napoca, Oradea sau Baia Mare după ce lucrările de modernizare vor fi finalizate. Termenul limită de finalizare a lucrărilor este finalul lunii iunie, in cazul in care acestea nu vor fi terminate la timp si in conditiile impuse de Uniunea Europeană se va pierde intreaga finantare de 27 de milioane de lei, dar si banii investiti pana acum de Consiliul Județean.

  Aeroportul Satu Mare se află în plin proces de reabilitare şi modernizare. Dacă lucrările la pista de aterizare sunt aproape de finalizare, în scurt timp vor începe şi cele pentru modernizarea şi extinderea aerogării.

  Lucrările de modernizare şi extindere a Aeroportului Satu Mare sunt finanţate din fonduri europene în baza unui proiect derulat prin Programul Operaţional Regional – Transport ci trebuie finalizate până 30 iunie 2016.

  Odată cu modernizarea Aeroportului, sătmărenii vor avea posibilitatea să cumpere un bilet cu plecare din Satu Mare spre Europa, deoarece în prezent conducerea aeroportului se afla in discuţii avansate cu operatorii de zbor pentru înfiinţarea unor rute internaţionale de la Satu Mare. În prezent, de pe Aeroportul Satu Mare sunt doar curse Tarom spre Bucureşti.

  Număr mai mare de călători
  Aeroportul Satu Mare a avut, în cursul anului trecut, cu peste 4.500 călători mai mulţi decât în anul anterior, crescând totodată şi numărul aeronavelor care au operat pe pistă.

  Directorul instituţiei, Nicolae Fechete, a prezentat marţi bilanţul instituţiei, arătând că anul trecut au fost 17.212 călători, faţă de 12.644 în anul anterior. Au crescut şi mişcările de aeronave pe pistă, de la 994 în 2014 la 1.132 în 2015.

  “Anul 2015 a însemnat o creştere a numărului de curse charter (business) implicit şi a numărului de pasageri pe acest segment. Michelin Air Service a fost compania care a operat regulat curse pe Aeroportul Satu Mare, pe o perioadă de 6 luni”, a precizat Nicolae Fechete.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img