More  Nu mai există risc de inundații în județ

  Județul Satu Mare a scăpat pentru momement de codul galben de inundații, însă nu și de precipitații. Conform specialiștilor de la Apele Române un cioclon este responsabil de vântul și ploile din această perioadă. Autoritățile spun însă că în ciuda avertizărilor, situatia din mai anul trecut de pe râurile din bazinele hidrografice Tur și Crasna nu se va mai repeta.

  Institutul Naţional de Hidrologie a emis zilele trecute o avertizare cod galben de inundaţii, valabilă și pentru râurile din județul Satu Mare însă din fericire, specialiștii spun că râurile nu au ieșit din matcă.

  Conform celor declarate de Adrian Mașca, șef Dispeceratul S.G.A Satu Mare pentru știrile Nord Vest TV, în județ nu sunt probleme pe cursurile râurilor și în ciuda vremii închise de la începutul acestei luni nu există un pericol real de inundații .

  Cu toate că pentru moment am scăpat de codul galben de indundații, un ciclon aduce cu el precipitații și vânt destul de puternic în această săptămână, insă specialistii ne liniștesc și spun că nu sunt zone unde ar putea să se înregistreze inundații.

  ȘTIRI RECENT ADĂUGATE