Nu reîncălzi niciodată aceste alimente! Devin extrem de toxice!avertisment

Mâncarea reîncălzită nu este foarte sănătoasă mai ales dacă o pui la cuptorul cu microunde. Însă există trei alimente care devin chiar toxice dacă le reîncălzești.

Țelină
Țelina este o legumă care se consumă atât crudă, cât și preparată. Poate fi adăugată la supe sau ciorbe, dar și în mâncare. În astfel de situații, cel mai bine mâncați o singură dată din respectivul preparat, pentru că altfel devine toxică. Țelina conține nitrați care pot deveni dăunători organismului nostru atunci când alimentul este reîncălzit.

Nitrații sunt compuși asociați cu mai multe tipuri de cancer. Sunt cu adevărat problematici atunci când sunt consumați în exces. Cel mai bun mod de a consuma țelina este în starea ei naturală, adică nepreparată termic. Ca să nu mai spunem că astfel beneficiezi în proporție de sută la sută de toți nutrienții din această legumă.

Ouă
Dacă s-a întâmplat să fierbi mai multe ouă și, după ce ai consumat o parte din ele, să le refolosești pe celelalte, ai grijă ca acestea să fie adăugate într-un preparat care se consumă rece. Așadar, este preferabil să consumi ouăle fresh, pentru că te poți bucura de mirosul, textura și aroma lor. Iar reîncălzite, ouăle elimină o serie de toxine care pot deveni periculoase pentru organism.

Sfecla roșie
Sfecla roșie nu este doar o legumă delicioasă, ci una extrem de benefică pentru organism. Datorită proprietăților sale, sfecla roșie este folosită și în medicina alternativă, fiind o sursă esențială de nutrienți și antioxidanți. Însă, într-o cantitate mică, sfecla roșie conține și nitrați și, pentru că sunt dăunători organismului, cel mai bine este să evitați să o recîncălziți. Cea mai bună formă în care poate fi consumată sfecla roșie este crudă. Nutriționiștii recomandă consumul de sfeclă roșie în sucuri, smoothie-uri sau salate.

ULTIMELE ȘTIRI

Latest Posts