More


  O nouă descoperire de proporţii în Ierusalim: “Este absolut frumos. Este magia Ierusalimului”

  - Advertisement -

  mount-temple

  O serie de construcţii, ce datează cu cel puţin 1600 de ani în urmă, au fost descoperite în Ierusalim, de arheologii de la Autoritatea Israelită de Antichităţi, care cercetau situl înainte de a începe construcţia noilor locuinţe pentru comunitatea evreiască ortodoxă a oraşului, scrie Descoperă.

  Arheologii consideră că complexul datează de la sfârşitul perioadei romane sau începutul perioadei bizantine, în jurul anilor 400 d. Hr.

  Unele cărămizi au fost fabricate cu însemnele celei de-a Zecea Legiuni Romane, care a fost dislocată în provincie încă de la cucerirea ei, din anii 70 d.Hr. până la 300 d.Hr.AD, timp în care a fost numită Iudeea.

  “Am găsit o baie comună unică cu tuburi ceramice speciale. În interiorul conductelor, aerul cald circula pentru a încălzi locul în care oamenii se scăldau – este absolut frumos”, a declarat Amit Re’em, arheolog din Ierusalim.

  Alături de construcţia romană, arheologii au descoperit dovezile existenţei unei alte construcţii, mult mai vechi – Casa evreilor de pe sit, construită în perioada celui de-al Doilea Templu – 538 î. Hr – 70 d.Hr, potrivit Descoperă.

  Presa de struguri se afla în centrul complexului şi avea o suprafaţă de presare pavată cu plăci de mozaic alb. Într-o groapă din centrul presei existau elice care ar fi extras sucul din struguri înainte de a le depozita în cele opt celule de-a lungul pereţilor.

  Aproape de baia romană comună a fost găsită o groapă, care ar fi fost folosită ca o baie rituală, cunoscută, în acea perioadă, drept Mikye.

  “Toate acestea sunt o dovadă că, în urmă cu aproape 2000 de ani, romanii au sosit în Ierusalim şi după ce au distrus oraşul în anul 70 d.Hr., soldaţii au ocupat această casă. Iar noi găsim dovezi arheologice din acea perioadă. Aceasta este magia Ierusalimului – tot se află în acelaşi loc, strat peste strat, a declarat Re’em.

  “Încă o dată, Ierusalimul demonstrează că ori de câte ori va fi găsită o piatră de artefacte antice, aceasta va fi o dovadă a trecutului glorios al oraşului. Descoperirile arheologice de aici ne ajută să conturăm imaginea reală, vibrantă şi dinamică a Ierusalimului, aşa cum a fost în cele mai vechi timpuri până în epoca modernă”, a declarat Alex Wiegmann, responsabilul de săpături.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img