More


  O nouă ședință, un nou rateu

  - Advertisement -

  cl

  Ca un semn clar al apropierii campaniei electorale și, implicit, al alegerilor locale, ședințele Consiliului Local Satu Mare se transformă în niște episoade tragi-comice. Ocazie cu care grupurile politice își umflă mușchii și inventează tot felul de motive pentru a se boicota reciproc. Nici măcar nu mai contează că se boicotează, în fapt, interesele întregii comunități. Nici nu a mirat pe nimeni că la ședința extraordinară de ieri a fost nevoie, în premieră, să se amâne întâlnirea de lucru cu un sfert de oră din cauza prezenței reduse. Măsura a dat roade în mică măsură, doar consilierul Cosmin Rațiu reușind să își facă prezența. Deci, la numărătoarea efectuată de președintele de ședință Radu Ardelean au ieșit 16 consilieri prezenți și șapte absenți.

  Proiectele privind organigrama și statul de funcții, retrase
  Intuind probabil că nu va avea sorți de izbândă, viceprimarul municipiului Satu Mare, Radu Roca, a retras dintr-un foc cele trei proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi privind organigrama sau statul de funcții. au fost scoase de pe ordinea de zi, astfel că aleșii locali au avut de aprobat doar un singur punct. ”În urma discuțiilor purtate în cadrul Consiliului Local, vor fi aduse noi modificări în regulamentul de organizare și funcționare a Consiliului Local precum și în statutul de funcții a organigramei. Vom vedea ce va fi la următoarea ședință când vom vedea cu toții în detaliu ce cuprinde acel proiect de hotărâre”, a declarat viceprimarul Radu Roca.

  Motivarea opoziției
  Vocea opoziției a fost din nou Masculic Csaba, care a punctat motivele pentru care continuă să aibă o poziție fermă față de proiectele retrase de Executiv. ”Au fost discuții având în vedere că există pe rol acel proces intentat de către cei doi angajați (Horea Anderco și Veronica Pop, n.red.) împotriva organigramei și acest proces va avea loc în 9 martie. Am solicitat amânarea celor trei proiecte până vom avea pronunțarea de către Tribunal în ceea ce privește suspendarea sau nesuspendarea organigramei. Foarte probabil, săptămâna viitoare, joi, va fi o altă ședință extraordinară în care vom ști mai multe”, a subliniat Masculic Csaba.

  Un proiect rămas, un proiect votat
  Singurul proiect care a rămas pe ordinea de zi a fost aprobat de către plenul Consiliului Local. Asta după ce conducerea Primăriei Satu Mare a reușit să obțină acordul conducerii Ministerului Apărării Naționale în vederea obținerii unui teren situat pe strada Vulturului, în vecinătatea fostului stadion UNIO. Municipalitatea are în vedere dezvoltarea unui complex sportiv pe viitor. Primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, a precizat, în proiectul de hotărâre supus aprobării Consiliului Local, că în locația indicată se are în vedere construirea unui complex sportiv.

  Conducerea Primăriei Satu Mare susține că a obținut acordul conducerii Ministerului Apărării Naționale (MApN), cu condiția ca militarii să aibă pe viitor acces gratuit în viitorul complex sportiv.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img