More  O studentă din România, printre victimele tragediei din Spania. 13 tineri şi-au pierdut viaţa în accidentul de autocar din apropiere de Freginals

  - Advertisement -

  O studentă din România se află printre victimele accidentului de autocar de ieri din Spania. Anunţul a fost făcut de MAE în această dimineaţă. În autocar dr aflau atât spanioli, cât şi străini din peste 15 ţări, au anunţat autorităţile spaniole.

  6

  Exprimăm profundul regret pentru victimele accidentului de autocar din , printre care şi o studentă româncă.Sincere condoleante familiei”, a anunţat MAE, pe twitter.

  Cel puţin 13 persoane au murit, iar alte 34 au fost rănite duminică într-un accident, în nordul Spaniei, în care a fost implicat un autocar la bordul căruia se aflau 57 de persoane, inclusiv studenţi străini care se întorceau de la un festival de artificii, potrivit unor oficiali, relatează AP online.

  Între pasageri se aflau atât spanioli, cât şi străini din peste 15 ţări, au anunţat autorităţile spaniole.

  Iniţial, un purtător de cuvânt al Guvernului catalan, Jordi Jane, a declarat că 14 persoane au murit în accident, însă ministrul spaniol de Interne Jorge Fernandez Diaz a confirmat ulterior un bilanţ de 13 morţi. El a precizat că 28 de pasageri primeau îngrijiri medicale în spitale locale, iar alţii au primit primul ajutor la locul accidentului.

  Autocarul pare că s-a izbit de bariera din dreapta, pe autostrada AP7, după care s-a răsturnat şi s-a lovit de bariera care desparte cele două sensuri, a declarat Jane, un purtător de cuvânt din provincia Catalunia, în nordul Spaniei.

  Studenţii, participanţi la programul Erasmus, se întorceau de la Valencia, unde au asistat la renumitul festival de artificii “Fallas”, potrivit lui Jane. Cei mai mulţi studiază la două universităţi din Barcelona.

  Accidentul a avut loc în apropiere de Freginals, la jumătatea drumului între Valencia şi Barcelona.

  Oficiali din cadrul Guvernului catalan “contactau consulatele Ungariei, Germaniei, Suediei, Norvegiei, Elveţiei, Cehiei, Noii Zeelande, Marii Britanii, Italiei, Perului, Bulgariei, Poloniei, Irlandei, Palestinei Japoniei şi Ucrainei”, se arată într-un comunicat.

  Guvernul a refuzat să spună dacă această listă a consulatelor are legătură cu victimele sau cu pasagerii din mai multe autocare. Autocarul implicat în accident este unul dintre cele cinci autocare care au transportat studenţi de la Barcelona, a precizat Guvernul catalan în comunicat.

  Potrivit unor imagini transmise de televiziunea naţională TVE, autocarul a lovit un vehicul care venea din direcţia opusă, pe cealaltă bandă. Pasagerii din vehicul au fost răniţi, a precizat Executivul local.

  Şoferul autocarului a fost reţinut şi se afla la un post de poliţie în oraşul Tortosa, a precizat Jane. Condiţiile meteorologice erau favorabile în momentul accidentului, iar o anchetă a fost demarată cu privire la circumstanţele în care a avut loc tragedia, a adăugat el.

  Fernandez Diaz a declarat că şoferul a trecut testele de alcoolemie şi droguri care i-au fost administrate.

  Echipe de intervenţie acţionau în vederea degajării epavei, care a blocat circulaţia în ambele sensuri pe această autostradă ce asigură o legătură între Spania şi Franţa de-a lungul coastei mediteraneene, potrivit lui Jane.

  Programul Erasmus se adresează studenţilor din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, cărora le oferă acces în unele dintre cele mai bune universităţi de pe continent.

  Festivalul Fallas are loc anual la Valencia de Sfântul José, patronul tâmplarilor, şi atrage mii de turişti din întreaga lume.

  Monumente de lemn şi efigii ale unor persoane celebre, reprezentate adesea în posturi comice, pe care artişti locali le sculptează peste an, sunt arse în cadrul unei ceremonii vii, însoţite de focuri de artificii zgomotoase.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts