More  Omagiu lui Karácsonyi Péter

  - Advertisement -

  carei-(1)

  Karácsonyi Péter va fi omagiat miercuri de către foștii elevi la Carei. ”Miercuri, 30 martie 2016, de la ora 17.00, ne vom aminti preț de câteva momente de cel ce a fost profesorul Péter Karácsonyi, de la a cărui naștere s-au împlinit zilele acestea 76 de ani.

  Una dintre cele mai importante figuri ale culturii careiene moderne, Péter Karácsonyi s-a remarcat atât ca profesor de muzică, instrumentist și dirijor, dar și ca un strălucit pedagog, fiind omul care a pregătit generații întregi de muzicieni, pe care i-a reunit sub numele de Castelanii”, susțin Bogdan Georgescu și Szűcs József, în calitate de organizatori și elevi ai celui care a fost Péter Karácsonyi. Manifestarea va avea loc la bustul regretatului profesor, situat în curtea Centrului Cultural Carei.

  Karácsonyi Péter s-a născut în 25 martie 1940 la Budapesta. În 1956 susţine examenul de bacalaureat în Carei, în 1959 este licenţiat în electronică la Timişoara, în 1962 obţine o diplomă la Cluj, specializarea construcţii drumuri şi poduri, iar în 1965 obţine şi diploma de pedagog. În 1971 profesorul Karácsonyi termină şi obţine licenţa Conservatorului Gheorghe Dima, Facultatea de Compoziţie şi Muzicologie. În 1978 devine dirijor, în 1983 primeşte titlul de „Profesor evidenţiat”, în 1994 este distins cu premiul pentru excelenţă în cultură. În 2001, la 62 de ani, în data de 20 octombrie acesta trece în nefiinţă, iar în 2005 este distins, post mortem, cu premiul Pro-Urbe al municipiului Carei.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts