More


  Polițiștii au efectuat razii în piețe

  - Advertisement -

  piete

  Falșii producători nu au avut zile ușoare vineri și sâmbătă. Și asta pentru că angajații Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Satu Mare au luat la puricat piețele agroalimentare din municipiul Satu Mare. Astfel, nu mai puțin de 13 persoane au fost amendate. Cu aceeași ocazie a fost identificată și o persoană care vindea țigări de contrabandă, care s-ar fi ales și cu dosar penal.

  Două zile de razii
  Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție (IJP) Satu Mare a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că a fost organizată o acțiune de amploare pentru identificarea falșilor producători. ”Poliţiştii sătmăreni au acţionat vineri și sâmbătă pe raza de competenţă pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În baza planurilor întocmite, polițiștii de ordine publică din municipiu, au acționat în incinta piețelor și a zonelor adiacente pentru combaterea comerțului ilicit cu produse agricole de către persoane fizice, agenți economici si pentru identificarea mijloacelor de transport folosite, a persoanelor care le conduc si a documentelor de însoțire”, se arată în comunicatul remis de către IJP Satu Mare.

  Acțiune soldată cu succes
  Acțiunea polițiștilor a fost un succes, în condițiile în care au fost identificate mai multe persoane care nu aveau actele în regulă. ”S-a urmărit respectarea prevederilor Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol și în special existența și modul de utilizare a atestatului de producător și a carnetelor de comercializare a produselor din sectorul agricol. Pentru neregulile constatate în respectarea prevederilor acestei legi, au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale”, se arată în sursa citată.

  Femeie prinsă cu țigări de contrabandă
  Cu aceeași ocazie, o femeie a fost identificată în timp ce vindea țigări de contrabandă. Aceasta s-ar fi ales cu dosar penal. ”Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au identificat în Piața de Alimente nr. 1 pe Aurica B., de 53 ani, din Satu Mare, care oferea spre vânzare cantitatea de 13 pachete de țigări de proveniență Ucraina, de diferite mărci și sortimente. Fapta constituie infracțiune asimilată contrabandei, urmând ca cercetările să continue sub acest aspect”, se mai arată în comunicatul IJP Satu Mare.

  Ciprian Bâtea  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img