More


  Prima măsură luată pe aeroportul din Bruxelles, după atentate

  - Advertisement -

  airport-698x445

  Aeroportul din Zaventem, atacat de terorişti săptămâna trecută, rămâne închis şi marţi. Cele mai multe zboruri către Bruxelles sunt deviate spre Olanda. Marţi, oficialii aeroportului vor pune la punct un nou sistem provizoriu de acces şi vor testa în ce măsură pasagerii pot fi îmbarcaţi în siguranţă începând de miercuri. Într-o prima fază, prioritate vor avea zborurile transatlantice, pentru cele din Europa rămân în vigoare rutele deviate prin Olanda

  În noua configuraţie, care implică un nou punct suplimentar de control al accesului pasagerilor, Aeroportul din Zaventem nu va putea procesa decât aproximativ 800 de călători pe oră, mult mai puţini decât cei 5.000 pe oră care se îmbarcau pe Zaventem înainte de atentate. O scădere care se cuantifică deja în zeci de milioane de euro pierderi.

  În cursul zilei, autorităţile aeroportului au decis organizarea unei simulări pentru a stabili exact care este numărul de pasageri care poate fi procesat în condiţii de siguranţă.

  Redechiderea Aeroportului din Zaventem nu presupune însă doar dificutăţi tehnice, ci şi umane, având în vedere că personalul aeroportului are mari probleme în a relua lucrul într-unul din locurile vizate de terorişti, scrie tvr.

  Pentru depăşirea situaţiei, autorităţile aeroportului au angajat psihologi care să îi ajute pe angajaţi să depăşască momentul. În caz contrar, sindicatele au anunţat deja că vor intra în gevă până în momentul în care vor primi asigurări că îşi exercăta atribuţiile în siguranţă.

  Mai multe zboruri ale companiei Tarom către Bruxelles sunt în continuare anulate sau deviate către Aeroportul din Amsterdam.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img