More


  Protest de amploare împotriva Guvernului Cioloş

  - Advertisement -

  protest

  Câteva mii de protestatari au fost prezenţi în Piața Victoriei la mitingul de protest organizat, duminică, de Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) și organizațiile partenere din cadrul Consiliului Național al Societății Civile (CNSC), care au venit cu o serie de revendicări atât pentru pensionarii militari, cât și pentru cei civili, dar și pentru salariații statului.Potrivit organizatorilor, în Piața Victoriei s-au adunat câteva mii de oameni, atât pensionari militari, cât și civili.

  Pe pancartele aduse de participanții la miting s-au putut citi mesaje precum: “Stop abuzului! Anulați art. 40/OUG 57/2015”, “Guvernul vrea tăcere, Noi vrem apreciere”, “Uniți = Negociem, Dezbinați = Cerșim”.
  Liderul SCMD, Mircea Dogaru, a ținut un discurs îndreptat împotriva Guvernului Cioloș, dar și împotriva liderilor europeni și a unora americani. În pauzele din timpul discursului, oamenii prezenți în Piață scandau “Libertate!” și “Demisia!”.

  Reprezentanții Federației “Unirea”, au atras atenția asupra faptului că nivelul de trai al pensionarilor a scăzut în fiecare an ca urmare a neacordării creșterii punctului de pensie în raport cu majorarea prețurilor, puterea de cumpărare scăzând cu 5%, ajungând ca, astăzi, aceștia să cumpere mai puține produse alimentare și medicamente decât cumpărau în 2009, care a fost an de criză.

  Federația Națională “Unirea” a pensionarilor civili a solicitat Ministerului Muncii să revină la prevederile Legii 19/2000, astfel încât punctul de pensie să fie calculat la 45% din veniturile salariale brute.

  De asemenea, revendicările protestatarilor vizează abrogarea art. 40 din OUG nr. 57/2015 ca neconstituțional și aplicarea imediată, prin Ordinul comun, a Legii nr. 223/2015 a pensiilor militare de stat, abrogarea art. 6 din proiectul de Norme pentru aplicarea art. 121 din Legea nr. 223/2015, încetarea discriminării creatorilor militari, prin interpretarea abuzivă și neconstituțională a Legii nr. 8/2006.  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img