More


  Românii, peste 3000 de propuneri pentru ‘’Comisia de tăiat hârtii’’

  - Advertisement -

  ciolos

  “Comisia de tăiat hârtii’’ a primit în jur de 3000 de propuneri din partea cetăţenilor şi a companiilor în 15 zile, pe primul loc în topul solicitărilor românilor fiind eliminarea completă sau comasarea plăţilor pentru eliberarea cărţii de identitate.

  Eliminarea completă sau comasarea plăţilor pentru eliberarea cărţii de identitate, inter-conectarea bazelor de date în vederea eliminării, la comunicarea dintre instituţiile publice, a cazierului judiciar, respectiv înlocuirea obligaţiei de procurare a timbrului fiscal cu un alt sistem de plată mai accesibil, inter-operabilitatea bazelor de date ale Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) cu cele ale Poliţiei Române/Ministerului Afacerilor Interne (MAI) astfel încât contravenienţii să nu mai fie obligaţi să trimită ei/să păstreze dovada plăţii amenzii rutiere şi, nu în ultimul rând, reducerea etapelor cerute pentru întocmirea unui dosar de înmatriculare auto – reprezintă cele mai dorite 5 propuneri de măsuri ale cetăţenilor pentru reducerea birocraţiei, anunţă Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC).

  Potrivit aceleiaşi surse, cetăţenii solicită şi formularea unei cereri unice şi reducerea numărului de documente cerute pentru a beneficia de prestaţiile sociale oferite părintelui: îndemnizaţia pentru creşterea copilului, stimulentul de reinserţie şi alocaţia de stat pentru copil, respectiv persoanei aflate în căutarea unui loc de muncă: îndemnizaţia de şomaj, consilierea profesională sau înscrierea la cursuri de calificare.
  De la lansarea, în 24 februarie, a platformei MaiSimplu.gov.ro, până în 10 martie, Guvernul a primit aproximativ 3000 de propuneri. Propunerile de simplificare sunt în curs de centralizare, iar premierul Dacian Cioloş şi viceprim-ministrul Vasile Dîncu au convocat marţi o reuniune pe această temă a Comitetului de lucru interministerial.

  Opiniile reprezentanţilor companiilor, în ordinea menţiunii acestora, sunt: simplificarea Formularului 088 (înregistrarea în scop de TVA) şi explicarea publică a modului de acordare a punctajului acordat, în baza răspunsurilor, în vederea încadrării în diferite zone de risc fiscal; modificarea Declaraţiei 394 (livrările şi prestările din România) în sensul scoaterii obligativităţii de completare a CNP-ul clienţilor societăţii comerciale ce depune documentul; eliminarea obligativităţii completării Declaraţiei 392b – livrările şi prestările spcifice PFA-urilor înregistrate pe norme de venit, interconectarea bazelor de date existente în vederea vizualizării, mai des decât o dată pe lună, a achitării contribuţiilor de sănătate de către Persoanele Fizice Autorizate (PFA)/Întreprinderi Individuale/Familiale sau persoane fizice. De asemenea, companiile au propus simplificarea, până la minimum posibil, a procedurilor pentru înfiinţarea unei firme la Registrul Comerţului.

  Cele mai des menţionate instituţii, atât de către cetăţeni cât şi de către companiile comerciale, au fost Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi Poliţia Română/Ministerul Afacerilor Interne (MAI).  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img