More


  Sătmăreni, prinşi în atacurile teroriste din Bruxelles

  - Advertisement -

  Belgia-sub-asediu

  La patru zile după capturarea teroristului Salah Abdeslam apar consecinţele. Marţi dimineaţă, cu puţin înainte de ora 8:00, s-au înregistrat două explozii pe aeroportul Zaventem din capitala Belgiei. Au urmat alte explozii la mai multe staţii de metrou, o biserica catolică a explodat în centrul oraşului, şi au fost găsite mai multe centuri cu bombe nefolosite. Guvernul de la Bruxelles a declarat alertă de nivel 4, cel mai mare nivel, în toată ţara.

  O familie de sătmăreni, care locuieşte în Bruxelles de mai mulţi ani, este prinsă în mijlocul întregului haos, neputând să se întoarcă în ţară deoarece toate drumurile sunt blocate, iar aeroporturile închise. Simona K. împreună cu soţul ei, Silver K. şi copiii acestora în vârstă de 12 respectiv 7 ani locuiesc la câteva străzi distanţă de staţia de metrou la care a avut loc explozia.

  Deşi speriată de tot coşmarul în care se află, sătmăreancă Simona K. a declarat pentru Gazeta de Nord Vest următoarele: “Puţin din ceea ce se mediatizează la TV este adevărat, iar faptele nu sunt publicate în totalitate. Este mult mai groaznic decât pare, e un adevărat coşmar! S-a ajuns aici din cauza indiferenţei. S-a informat faptul că 120 de terorişti au intrat în ţară, dar nu s-au luat măsuri. Totul a început de aseară, dar nimeni nu a mediatizat, nimeni nu a făcut nimic. În faţa casei noastre alergau şi ameninţau, în special pe catolicii care urmează să sărbătorească paştele. La venirea poliţiei au început să arunce cu pietre în echipajele de poliţie. Nu ştim ce s-a întâmplat mai departe deoarece am închis toate uşile şi geamurile. Nu riscăm să fim văzuţi în momentul în care se întâmplă aşa ceva, deoarece se poate întoarce totul împotriva noastră. Oricum, nimeni nu a făcut nimic de aseară. Coşmarul a început în momentul în care am primit un mesaj, pe telefon, de la fiica noastră care spunea să avem grijă de noi, iar mai tarziu un mesaj vocal în care auzeam plânsete de copii. Soţul meu a mers să aducă copiii acasă, dar abia după câteva ore a reuşit. Au fost momente de groază! Toţi părinţii erau disperaţi, nu puteau să scoată copiii din şcoli deoarece nu aveau voie să între înăuntru. Teroriştii au ameninţat că vor pune bombe în şcoli, biserici şi spitale. Copiii, a căror părinţi nu au putut ajunge la ei, sunt împreună cu profesorii în capela şcolii. Nu se mediatizează tot. Au existat mult mai multe victime decât se spune la televizor, de asemenea, se află multe victime din România, iar asta nu apare nicăieri. Biserica catolică din centrul oraşului a explodat, centralele nucleare au fost ameninţate. E un coşmar! E plin de poliţie, armata, elicoptere şi oameni disperaţi. Vrem să mergem în ţară, dar ne e imposibil. Totul e blocat, iar nouă ni s-a spus să nu ieşim din case. Sunt foarte multe probleme, iar, deşi par că se rezolvă, nimeni nu face, de fapt, nimic. Nu ştim până când, nu ştim ce va fi…!”

  De asemenea, premierul Dacian Cioloş, a făcut o declaraţie legată de cele întâmplate la Bruxelles:

  “Guvernul pe care îl conduc este profund șocat și preocupat de situația gravă produsă de exploziile de la Bruxelles, din această dimineață. Guvernul României condamnă cu fermitate aceste manifestări de violență și își exprimă sprijinul pentru autoritățile belgiene și europene pentru a pune capăt unor asemenea situații și pentru consolidarea securității în spațiul european. De asemenea, Guvernul României transmite condoleanțe familiilor victimelor și asigură cetățenii că s-au luat toate măsurile necesare pentru consolidarea securității pe plan intern. Guvernul ține în permanență legătura cu comunitatea româneasca de la Bruxelles prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe si a Ambasadei României la Bruxelles”.

  Ioana Simion  ULTIMELE ȘTIRI

  Latest Posts

  spot_img
  spot_img